Verfijn je keuze
Harde en gerijpte kazen
Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.
- Azienda Agricola Carlone Davide Nebbiolo 2020 Italië|Alto Piemonte|Colline NovaresiJong en levendig in de mond met korrelige tannines en een bijna snerpende fraicheur. Prachtig rijp fruit wordt ondersteund door de gekende kruidigheid en aciditeit van Nebbiolo. Anijs, kruidnagel, roos en zelfs een hint naar bloedappelsien. Volledig in inox opgevoed om de druif echt in de kijker te zetten. Best decanteren of nog enkele jaren bewaren. Meer informatie >Prijs € 21,00 Member prijs Bespaar € 3,05 € 17,95