Verfijn je keuze

White - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Hárslevelü en Furmint vormen het gedroomde Tokaj koppel. Waar Furmint structuur en focus aan de wijn geeft, zorgt Hárslevelü voor florale toetsen en iets lieflijks. Een perfect huwelijk dus. Aroma's van groene appel, kweepeer, citrus en hazelnoot. Een zuivere evenwichtige wijn, met strakke zuren, gul fruit en minerale toetsen. Het tikkeltje restsuiker rond het geheel af en past perfect bij een pittig gerecht. Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 12,95
  2. new
    Norman Hardie Winery Gewürztraminer 2021 Canada|Ontario|Niagara Peninsula
    Een prachtige Gewürztraminer, mooi kurkdroog met veel rozenblaadjes en lychee in de neus. Een heerlijke kruidigheid en mineraliteit op het pallet en een lange, zuivere afdronk. Stilistisch gezien evenaren we de droge, knisperende Gewürztraminers van de hooggelegen wijngaarden van Alto Adige, Italië. Deze wijn is een geweldig aperitief op zichzelf en schittert bij Thaise en andere Zuidoost-Aziatische gerechten. Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 19,95
    Niet meer in voorraad
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©