Biologisch - Natuurwijnen - Rundsvlees
Met rundvlees kan je veel wijnen combineren. Het antwoord op de vraag “Hoe maak je het vlees klaar?” geeft de doorslag tot de juiste keuze in wine pairing. Warme gerechten met rundvlees, zoals bijvoorbeeld een gebakken entrecôte of runderlappen, hebben een rode wijn nodig met ietwat meer tannine. Koude gerechten gaan dan weer beter samen met een lichtere rode wijn, maar soms past zelfs een kruidige rosé of moezelwijn mooi bij lichte rundvlees gerechten.
- Stefan Meyer 'Löss-Lehm' Rouge 2020 Duitsland|PfalzStefan Meyer belicht hier de bodemkenmerken van zijn wijngaarden en hun impact op de smaak. Met zijn mooie paarsrode kleur biedt hij in de neus een boeket van donkere bessen, zwarte bessen, bosbessen en witte peper. Op de tong verrast hij met levendige kruidigheid, verfijnd fruit en zijdezachte tannines. Puur drinkplezier uit de prachtige Pfalz! Meer informatie >Prijs € 15,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 13,95Niet meer in voorraad
- Vin de Liège 'Odyssée' 2022 België|WalloniëFrisse aalbessen, rijpe kersen en bosaardbeitjes. Het is meeten duidelijk: dit is een erg verleidelijk ongecompliceerd glas rood. Denk zomer, denk BBQ, denk frivool. Ook in de mond vooral fris rood fruit en kruidigheid, niet erg veel structuur en milde zuren. Easy en toegankelijk. Zijdezachte tannines maken van deze easyrider een doordrinker. Meer informatie >Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 16,95
- Vignoble Pellerin 'Melting Pot' Nature 2020 Frankrijk|BugeyEen blend van 50% Mondeuse en 50% Merlot waar de eerste voor de elegante florale aroma's en fraicheur zorgt en de tweede voor de body en structuur. Aroma's van violetjes, frambozen, kersen en cassis. De houtopvoeding gaf wat extra rondeur aan de wijn maar verwacht hier zeker geen geijkte smaken. Je krijgt hier rijk fruit en een soepele structuur met stevige body maar zonder aan elegantie te verliezen. Meer informatie >Prijs € 24,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 21,95
- Stefan Meyer 'Rhodter Klosterpfad' Syrah 2020 Duitsland|PfalzRhodt onder Rietburg is dan wel geen Côte Rôtie, maar het juweeltje dat Stefan Meyer hier van de diepe leembodems van de Rhodter Klosterpfad op de fles heeft gebracht, hoeft zich absoluut niet te verstoppen voor de Franse originelen. In de mond is de wijn vol en kruidig met een sappige fruitigheid. De lange afdronk wordt gedragen door een fijne minerale zuurgraad, die de wijn frisheid en drinkbaarheid geeft. Meer informatie >Prijs € 35,00 Member prijs Bespaar € 1,00 € 34,00
Vin nature
Wat is natuurwijn eigenlijk? Simpel: het beste van de natuur, zonder toevoegingen. Voor natuurwijn laat de wijnbouwer de natuur z’n gang gaan. Hoe dan? Door zoveel mogelijk duurzame technieken te combineren met een minimum aan interventies. Om te beginnen verbouwt hij de druiven biologisch of biodynamisch. Daarna kiest hij voor de traditionele weg. Machines gooit hij overboord, want de oogst gebeurt manueel. Zo blijven enkel de beste druiven over, en dat proef je. Tijdens de teelt vermijdt de wijnbouwer verder kunstmest, herbiciden of pesticiden. Hierdoor waagt natuurlijk niemand zich aan productie op grote schaal. Ook dat komt de kwaliteit alleen maar ten goede. De troebele kleur die natuurwijn kenmerkt vertaalt zich dus zeker niet verder in de smaak. Voor wie graag nog dieper duikt in de wondere wereld van natuurwijn, raden we graag Pieters blogartikel aan. Overtuigd? Twijfel niet langer, probeer het uit. Natuurwijn bestellen bij Vinetiq is eenvoudig. We verzekeren je dat je met een van de door ons geselecteerde wijnen altijd een kwalitatieve natuurlijke wijn zal kopen. Zuiver en expressief.
Verschil natuurwijn en biologische wijn
Wat is nu het verschil tussen natuurwijn en biologische wijn? Ze lijken sterk op elkaar, maar natuurwijn gaat nog net enkele stappen verder. Voor beiden mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt tijdens de teelt. Voor natuurwijn komt daarbij ook een minimale tussenkomst tijdens de vinificatie. Om biologische wijn te maken mag de wijnbouwer wel ingrijpen. Het stabiliserende middel sulfiet wordt bij beiden dan weer zoveel mogelijk vermeden. Natuurwijn is vooral echt puur, raw wine. Er mag niets toegevoegd worden dat de smaak of zuurtegraad kan beïnvloeden. Daardoor mag hij bijvoorbeeld niet rijpen op een nieuw eiken vat, terwijl dat wel kan bij biologische wijn. De terroir en de druif op zich spelen hierdoor een grotere rol dan voor eender welke andere wijn.
Wijn en spijs: food pairing
Jaren geleden keken mensen vast raar op als je ze een troebel glas wijn serveerde. Tijden veranderen, want met een kwalitatieve fles natuurwijn kun je tegenwoordig scoren aan tafel. Als hofleverancier van interessante aroma’s, verrassende toetsen en expressieve smaken kan natuurwijn jouw gerecht helemaal compleet maken. Welke wijn bij welk gerecht past, is in dit geval echt afhankelijk van de druif en het terroir waarop de stokken groeien. We geven alvast tips bij de wijnen zelf, maar je kunt ook altijd de hulp van onze sommelier inschakelen.