Op 14-jarige leeftijd stond Steven Van Roemburg voor een keuze: bijklussen in de supermarkt of werken in de horeca. Hij koos voor het laatste en sindsdien heeft de passie voor de gastronomie hem niet meer losgelaten. Nu, zo’n 23 jaar later, is Steven Van Roemburg hoofdsommelier bij Restaurant Meliefste* in Wolphaartsdijk, Nederland.
Somms Speak
- op 17 januari 2023Lees meer
- op 18 november 2022Lees meer
Sommelier worden was niet altijd de grote droom van Jonathan Torralba. Hij rolde in de horeca via een studentenjob en ruilde al snel de brasserie in voor een sterrenzaak. Startende bij Wine in the City*, gevolgd door Villa in the Sky*, maar het was later in La Villa Lorraine** waar de bal pas echt aan het rollen ging toen de andere sommeliers hem op sleeptouw namen.
- op 26 oktober 2022Lees meer
In restaurant Vlass is sommelier Kenzo Lauwereins niet enkel omringd door mooie wijnen, maar ook door familie. Een vertrouwde omgeving met ruimte voor experiment, ideaal voor een sommelier die belang hecht aan een out of the box
- op 13 september 2022Lees meer
In restaurant Vlass is sommelier Kenzo Lauwereins niet enkel omringd door mooie wijnen, maar ook door familie. Een vertrouwde omgeving met ruimte voor experiment, ideaal voor een sommelier die belang hecht aan een out of the box
- op 2 augustus 2022Lees meer
Afkomstig uit Thailand, verhuisde Tawat Hattatammanoon met zijn familie naar België. Het was de start van een avontuur waar wijn een groot deel van zou uitmaken. Tannin, zijn eigen wijnbar in Antwerpen, is daar tot dusver het hoogtepunt van.
- op 8 juni 2022Lees meer
Geboren en getogen in het restaurant van haar ouders had ze één voornemen: nooit zelf in de horeca aan de slag gaan. Ondanks de lange dagen kruipt het bloed waar het niet gaan kan, want vandaag is Laurien Weyts een van ’s lands beloftevolle sommeliers.
- op 7 maart 2022Lees meer
Anouk Fransolet is nog maar 34 lentes jong, maar heeft al bakken ervaring in de wijnwereld op haar palmares. Vandaag is ze reeds 10 jaar aan de slag bij tweesterrenzaak L’Eau Vive te Profondeville, op een boogscheut van Namen.
- op 7 maart 2022Lees meer
De 24-jarige sommelier Michelle van de Bunt runt samen met haar moeder Sandra en broer Robin restaurant De Leuf* in Ubachsberg (Nederland), een waar familiebedrijf. Ze is er verantwoordelijk voor de wijnen en samen met Franc Michielsen zorgt ze bij de food pairing steeds voor verrassende combinaties met de gerechten die haar broer op tafel tovert.