Verfijn je keuze

Onze Magnums - Pinot Noir - Lam

Graag een lichte en toegankelijke wijn, die tegelijk zorgt voor een ware smaakexplosie van knapperig rood fruit? Dan is Pinot Noir echt een aanrader. Aroma’s van rood fruit vullen niet alleen je glas, maar prikkelen ook de tong, met voldoende zuurtjes. Een heerlijk glas van deze fruitige wijn glijdt naar binnen met haar lichte body en laag tanninegehalte.
Om een wine pairing te maken met lamsvlees is het van groot belang om te weten met wat voor soort lam je werkt: jong of oud. Een jong lam kan namelijk beter een lichtere wijn hebben zoals Pinot Noir door zijn subtiele smaak, terwijl een ouder lam wat stugger is en dus een stevigere wijn als Blaufränkisch apprecieert. Er is een brede keuze aan cool climate wijnen om een fijne pairing mee te maken, zowel uit de nieuwe als oude wereld!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Op en top Spätburgunder uit de Ahr die de essentie van de streek perfect weet te vatten. Klein rood fruit met aroma's van kers en bessen aangevuld met de kruidigheid die de Ahr zo typeert. Een frisse afdronk draagt de rijpheid van het fruit naar de lange finale. Deze basiscuvée doet je direct verlangen naar wat het domein nog te bieden heeft. Meer informatie >
    Prijs € 34,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 31,00
  2. Caspar Cossmann is de naam van de oprichter van het domein. Ze startten in 1574 en staan aan de top van de Ahr. De naam geef je niet zomaar aan een wijn en dat laat zich voelen in het glas. Evenwichtige, ietwat mysterieuze Spätburgunder die spanning en fruit combineert. Complexe neus met diepgang, zachte tannines en heerlijke finale. Wat wens je meer? Meer informatie >
    Prijs € 64,00 Member prijs Bespaar € 7,00 € 57,00
per pagina

Cool climate wijn bij uitstek
Net als voor Chardonnay liggen de roots van dit blauwe druivenras in de Franse Bourgogne. Inmiddels is de Pinot Noir druif al lang niet meer zo wereldvreemd en is het wereldwijd een van de meest aangeplante druivensoorten. Toch kent de productie van Pinot Noir wijnen vooral succes in koele klimaten zoals Oregon in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland is Pinot Noir zelfs de belangrijkste rode druif. Het resultaat moet wel echt lonen, want de dunne schil en dichte trossen van deze blauwe druif maakt het de wijnboer niet altijd even gemakkelijk. Maar met het nodige vakmanschap leveren ze wel heerlijk, fruitige wijnen op. Het resultaat is een ware smaakbom aan zomers rood fruit. Denk maar aan aardbeitjes, rode kers of framboos. Krijgt de wijn een houtrijping, dan komen daarbij nog eens aroma’s van vanille en kruidnagel. Al die smaken worden in balans gebracht met zachte tannines en de nodige fraîcheur.

Blanc de noir
Wist je trouwens dat van Pinot Noir druiven niet enkel rode wijnen gemaakt worden? Hoewel deze blauwe druiven voor rode wijnen nooit gemengd worden met andere druivensoorten, vormt de combinatie van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier wel de basis voor mousserende wijnen en Champagnes. Daarnaast komt Pinot Noir, net als Cabernet Sauvignon ook regelmatig voor als blanc de noir, witte wijnen in een rood jasje dus. Hiervoor verwijdert de wijnbouwer de rode druivenschil net na het persen. Daarna rijpt de wijn verder zonder schil. Ook voor vele roséwijnen liggen Pinot Noir druiven aan de basis, dan rijpt de wijn nog eerst enkele uren met schil.

Wijn en spijs: food pairing
Krijg je gasten aan tafel? Dan maak je als gastheer- of vrouw de beleving compleet met de juiste wijn. Pinot Noir wijnen zijn erg licht en toegankelijk en gaan daarom vooral goed samen met salades, lichte vlees- en visgerechten en vele kazen. Pinot Noir doet het ook altijd erg goed in combinatie met diverse champignon bereidingen, van klassiek tot truffel. Pinot Noir aan tafel met eindejaar? Daarover geven we hier een smakelijke suggestie.

Copyright Vinetiq 2021 ©