Verfijn je keuze
Demi - Biologisch - Harde en gerijpte kazen
Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.
- HALF BOTTLEClemens Busch Marienburg 'Falkenlay' Auslese DEMI 2018 Duitsland|MoezelDeze edelzoete wijn staat nog in zijn kinderschoenen. Hij is van het mooie jaar 2015 met zijn mooie zuren en gebalanceerde rijpheid. De spanning tussen de kracht en rijpheid van het edelzoet en de delicate zesty aciditeit geeft dit engelenvocht vleugels. Wat een finale, om van te genieten, sip per sip, in gezelschap of alleen. Er bestaat geen reden om niet elke maaltijd te eindigen met een glas moezelzoet. Meer informatie >Prijs € 28,00 Member prijs Bespaar -€ 4,00 € 32,00
- HALF BOTTLEClemens Busch Marienburg 'Falkenlay' Beerenauslese DEMI 2011 Duitsland|MoezelEen beerenauslese van de hoogste kwaliteit zoals je ze nergens ter wereld vindt. De revival van de Moezel vieren we met dit edelzoet dat ten dienste staat van de aciditeit. Daardoor voelt deze sipper nooit te zoet aan. Power en complexiteit, lengte en spanning maar ook lichtvoetigheid en balans. Deze wijn heeft het allemaal. Deze zoethouder leg je best weg voor onvergetelijke avonden! Meer informatie >Prijs € 95,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 90,00