Verfijn je keuze
Rode Wijn - Indian summer - Wild
In Australië wordt gretig geëxperimenteerd met verschillende cool climate druivenrassen. Naast Chardonnay vind je ook Pinot Noir, Riesling, Grüner Veltliner en zelfs Gewürztraminer in regio's als Mornington Peninsula, Yarra Valley, Eden Valley, Adelaide Hills, Coonawarra en Denmark. De frisse oceaanwinden houden de zon en warmte netjes in bedwang, waardoor koelere microklimaten ontstaan. Dit resulteert in frisse en elegante witte wijnen en lichte, delicate rode wijnen.
Wild kan je in twee groepen verdelen: klein en groot wild. Onder klein wild vallen bijvoorbeeld fazant en wilde eend. Deze wildgerechten kunnen perfect gecombineerd worden met elegante witte of lichte rode wijnen. Onder het grote wild vallen hert, ree en zwijn. Deze gerechten doen het fantastisch samen met stevig en smaakvol rood. Er is een leidraad om het makkelijker te maken: rode wijn past goed bij rood wild zoals hert en eend. Witte wijn past beter bij wit wild zoals konijn en fazant.