Verfijn je keuze

Onze wijnen - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Deze Müller-Thurgau uit het Hageland opent met levendige aroma’s van rijpe peren en frisse appel, aangevuld met subtiele florale tonen. De smaak is elegant en verfrissend, met een perfecte balans tussen sappig fruit en een minerale ondergrond. De zachte zuren zorgen voor een speelse frisheid, terwijl de romige textuur een mooie rijkdom biedt. Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 12,95
  2. De Pinot Gris 'La Colline' komt van een zandrijk perceel met uitstekende afwatering, wat zorgt voor een snellere rijping. Dankzij de houtrijping krijgt deze wijn naast zijn florale en kruidige karakter ook een prachtige mineraliteit, ondersteund door subtiele toastaroma's. Het resultaat is een elegante, complexe wijn met veel diepgang en balans, waarin de invloed van het terroir duidelijk naar voren komt. Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 18,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©