Verfijn je keuze

Sparkling - Sparkling - Onze wijnen - Pinot Meunier

Belgische wijn maakt een snelle opmars, en dat is niet meer dan terecht. Met ons Belgisch klimaat bevinden we ons net op de grens om wijn te maken, maar wie erin slaagt creëert enkele strelingen voor de tong. Met België als belangrijk cool climate land, kunnen (en willen) we bij Vinetiq zeker niet achterblijven. Hieronder vind je onze selectie van de beste Belgische wijnen.


Champagne, Crèmeux, schuimwijn, Crémant, Cava, Prosecco,... Mousserende wijnen komen van overal en onder verschillende namen. Maar een ding is zeker: die bruisende bubbels, het gas dat uit de fles ontsnapt wanneer je ‘m opent en die parelende belletjes op de tong komen altijd terug. Er bestaat zowel witte, rosé als rode mousserende wijn. Al is een mousserende rode wijn iets uitzonderlijker.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. new
    Deze exclusieve Belgische mousserende wijn van Domaine Mont des Anges is volledig samengesteld uit Pinot Meunier, wat vrij zeldzaam is in België. De wijn heeft een verfijnde, delicate mousse en een verleidelijke, goed uitgebalanceerde smaak. Het terroir bestaat voornamelijk uit vuursteen, wat de wijn een unieke mineraliteit en frisheid meegeeft. Een bijzondere cuvée die je absoluut moet proeven! Meer informatie >
    Prijs € 39,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 36,00
per pagina

Mousserende wijn kopen?
Goed nieuws. De beste mousserende wijn vind je voornamelijk in cool climate gebieden. Heel toevallig is Vinetiq de specialist in cool climate wijnen. Een alom gekende combinatie om een heerlijk glas wijn met bubbels te bekomen is het duo van Chardonnay en Pinot Gris. We bewandelen daarnaast graag ook nieuwe paden, dus je vindt bij Vinetiq ook heel wat mousserende wijnen van andere druivensoorten zoals Gamay, Pinot Blanc of Riesling. Maar wat zorgt er nu precies voor dat die parelende bubbels in jouw sprankelend glas belanden? Tijdens het eerste deel van het proces wordt mousserende wijn gemaakt volgens dezelfde werkwijze als stille wijn. Net zoals voor witte wijnen plukt ook hier de wijnmaker de druiven, perst hij ze en voegt gist toe voor het fermentatieproces. De suiker uit het druivensap zet zich om in onder andere alcohol en koolzuurgas. De zo ontstane wijn gaat in flessen, maar krijgt er nog een beetje wijn met gist en suiker bij. In de fles ontstaat op die manier een tweede gisting. Omdat de fles afgesloten is, meestal met een kroonkurk, kan het koolzuurgas niet meer weg. Wanneer je de fles dan kraakt, krijg je een mousse van fijne belletjes.

Vuurwerk in je fles
Naast de bekende Champagne, Prosecco en Cava bestaan er heel wat andere, vaak onbekendere, vormen van mousserende wijn. Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt. De regio bepaalt hierbij de naamgeving. Zo mag mousserende wijn uit de Champagnestreek krijgt de benaming Champagne dragen. Maar je vindt zeker ook in andere gebieden Franse mousserende wijn (linken) terug, zoals bijvoorbeeld Crémant. Daarnaast leent België zich ook erg goed voor mousserende wijn. In ons aanbod vind je verder nog Duitse en Nederlandse mousserende wijnen. Eens een stapje buiten de bekende wereld zetten? Probeer dan zeker een mousserende wijn uit het Verenigd Koninkrijk.

Copyright Vinetiq 2021 ©