Verfijn je keuze

Biologisch - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Deze Riesling betovert onmiddellijk met een delicate neus van rijpe perzik, limoen en een vleugje honing. In de mond een slanke aanzet gevolgd door het restsuiker wat voor een vullende balans zorgt. De hoge zuurtegraad geeft de wijn spanning en energie. Tonen van groene appel en bloesem zorgen voor een frisse en lange finish. De bodem van grijze lijsteen komt duidelijk terug in de mineraliteit Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95
    Niet meer in voorraad
  2. Markus Altenburger experimenteert graag maar hij focust altijd op pure, correcte wijnen. Deze cuvée vinifieert hij natuurlijk in betonnen eieren. De Neuburger heeft een licht gouden kleur en een neus met vers knapperig fruit en rokerige mineraliteit. Het mondgevoel is elegant en zit vol spanning ondersteund door structuur en textuur. Voor de explorator. Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 18,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©