Verfijn je keuze

White - Onze wijnen - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. new arrival
    Norman Hardie Winery Gewürztraminer 2021 Canada|Ontario|Niagara Peninsula

    Een prachtige Gewürztraminer, mooi kurkdroog met veel rozenblaadjes en lychee in de neus. Een heerlijke kruidigheid en mineraliteit op het pallet en een lange, zuivere afdronk. Stilistisch gezien evenaren we de droge, knisperende Gewürztraminers van de hooggelegen wijngaarden van Alto Adige, Italië. Deze wijn is een geweldig aperitief op zichzelf en schittert bij Thaise en andere Zuidoost-Aziatische gerechten.

    Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 19,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©