Verfijn je keuze

Pinot Noir - Kalfsvlees

Graag een lichte en toegankelijke wijn, die tegelijk zorgt voor een ware smaakexplosie van knapperig rood fruit? Dan is Pinot Noir echt een aanrader. Aroma’s van rood fruit vullen niet alleen je glas, maar prikkelen ook de tong, met voldoende zuurtjes. Een heerlijk glas van deze fruitige wijn glijdt naar binnen met haar lichte body en laag tanninegehalte.
Karakter is één van de belangrijkste dingen waarop je moet letten tijdens het combineren van wijn en kalfsvlees. De lekkerste combinatie krijg je als dit overeenkomt met elkaar. Met kalfsvlees kun je veel kanten op qua bereiding. Denk maar aan een vitello tonnato, wat een licht karakter heeft, en een frisse witte wijn goed bij past. Een stoofgerecht is stevig en vraagt om een fijne rode wijn. Bij kalfsvlees kun je dan ook wit, rosé of rode wijn serveren, zolang het karakter maar overeenkomt.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. new
    De Spätburgunder schittert in een diep robijnrood met levendige paarse tinten. Het aroma verrast met fruitige noten van kers, pruim en bosbes, vergezeld van een vleugje zwarte bes, marsepein en vanille. Deze wijn heeft een stevige tanninestructuur die mooi in balans wordt gehouden door een frisse zuurheid. Een verfijnde ervaring die zowel elegant als complex is. Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95
  2. new
    Deze Spätburgunder komt tot leven in een dieprood robijn met sprankelende reflecties. Verwacht intense aroma's van zwarte kers en bramen, met een hint van donkere chocolade, rook en cederhout, en subtiele tonen van vanille en sigaar. De rijpe tannins en elegante zuurstructuur geven de wijn een intense afdronk, perfect voor een avondje met vrienden of een bijzondere gelegenheid! Meer informatie >
    Prijs € 26,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 24,50
  3. new
    Het aroma verrast met een mix van kruidige noten, ingekookte aardbeien en sappige kersen, met een vleugje kruiden. In de mond voel je een zoete fruitigheid, met die heerlijke ingekookte aardbeien—niet helemaal droog, maar perfect in balans. Frisse zuren en rijke, kruidige houttonen houden het geheel in toom. De afdronk wordt afgerond met hints van romige karamel. Een wijn om van te genieten! Meer informatie >
    Prijs € 39,00 Member prijs Bespaar € 2,00 € 37,00
  4. new
    Deze Spätburgunder Reserve doet denken aan de Pinot Noir uit de Côte de Nuits. Hij is schoon en puur, met aroma's van framboos en kers, aangevuld met een subtiele rokerigheid. In deze wijn zijn tal van aroma's te ontdekken, die samen een aangename en evenwichtige ervaring bieden. Het mondgevoel is soepel, met een hint van peper in de lange afdronk. Meer informatie >
    Prijs € 42,00 Member prijs Bespaar € 2,00 € 40,00
  5. new
    Het aroma verwelkomt je met een prachtige mix van rijpe kers en specerijen zoals kaneel en kruidnagel. In de mond ontvouwt zich een fluweelzachte textuur, met een heerlijke parade van rijp fruit en kruiden. De lange, volle finale blijft aangenaam hangen. Deze Spätburgunder piekt nu al, maar heeft ook zeker potentieel om nog enkele jaren in de kelder te rijpen. Een wijn voor elke gelegenheid. Meer informatie >
    Prijs € 62,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 60,50
per pagina

Cool climate wijn bij uitstek
Net als voor Chardonnay liggen de roots van dit blauwe druivenras in de Franse Bourgogne. Inmiddels is de Pinot Noir druif al lang niet meer zo wereldvreemd en is het wereldwijd een van de meest aangeplante druivensoorten. Toch kent de productie van Pinot Noir wijnen vooral succes in koele klimaten zoals Oregon in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland is Pinot Noir zelfs de belangrijkste rode druif. Het resultaat moet wel echt lonen, want de dunne schil en dichte trossen van deze blauwe druif maakt het de wijnboer niet altijd even gemakkelijk. Maar met het nodige vakmanschap leveren ze wel heerlijk, fruitige wijnen op. Het resultaat is een ware smaakbom aan zomers rood fruit. Denk maar aan aardbeitjes, rode kers of framboos. Krijgt de wijn een houtrijping, dan komen daarbij nog eens aroma’s van vanille en kruidnagel. Al die smaken worden in balans gebracht met zachte tannines en de nodige fraîcheur.

Blanc de noir
Wist je trouwens dat van Pinot Noir druiven niet enkel rode wijnen gemaakt worden? Hoewel deze blauwe druiven voor rode wijnen nooit gemengd worden met andere druivensoorten, vormt de combinatie van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier wel de basis voor mousserende wijnen en Champagnes. Daarnaast komt Pinot Noir, net als Cabernet Sauvignon ook regelmatig voor als blanc de noir, witte wijnen in een rood jasje dus. Hiervoor verwijdert de wijnbouwer de rode druivenschil net na het persen. Daarna rijpt de wijn verder zonder schil. Ook voor vele roséwijnen liggen Pinot Noir druiven aan de basis, dan rijpt de wijn nog eerst enkele uren met schil.

Wijn en spijs: food pairing
Krijg je gasten aan tafel? Dan maak je als gastheer- of vrouw de beleving compleet met de juiste wijn. Pinot Noir wijnen zijn erg licht en toegankelijk en gaan daarom vooral goed samen met salades, lichte vlees- en visgerechten en vele kazen. Pinot Noir doet het ook altijd erg goed in combinatie met diverse champignon bereidingen, van klassiek tot truffel. Pinot Noir aan tafel met eindejaar? Daarover geven we hier een smakelijke suggestie.

Copyright Vinetiq 2021 ©