Verfijn je keuze
Onze wijnen - Biologisch - Spicy
Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.
- Clemens Busch 'Pundericher' Riesling Kabinett 2023 Duitsland|MoezelDeze Riesling betovert onmiddellijk met een delicate neus van rijpe perzik, limoen en een vleugje honing. In de mond een slanke aanzet gevolgd door het restsuiker wat voor een vullende balans zorgt. De hoge zuurtegraad geeft de wijn spanning en energie. Tonen van groene appel en bloesem zorgen voor een frisse en lange finish. De bodem van grijze lijsteen komt duidelijk terug in de mineraliteit Meer informatie >Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95Niet meer in voorraad