Verfijn je keuze

Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Eva en Urban zijn met deze auslese op zoek gegaan naar de perfecte balans tussen zoet en zuren. Schitterende aroma’s van honing, nectarine, limoen en mango overheersen in de neus. In de mond volgt een knappe mineraliteit met smaken van natte steen en een lichte petroleum toets. Hun opdracht is geslaagd! Wat een elegante wijn met een groot bewaarpotentieel. Meer informatie >
    Prijs € 23,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 21,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©