In eerste aanzet blijft deze Roussanne eerder floraal en met delicate aroma's van wit steenfruit, appel en zelfs wat gember. Er ontwikkelt zich in het glas echter een prachtig kruidige waaier van tijm en jasmijn met fruitaroma's die meer naar het tropische evolueren. De 4 maanden sur lie gaf de wijn wat welgekomen body. Natuurwijn van zeer hoog niveau, gebotteld zonder sulfiet. Meer informatie >
Een blend van 50% Mondeuse en 50% Merlot waar de eerste voor de elegante florale aroma's en fraicheur zorgt en de tweede voor de body en structuur. Aroma's van violetjes, frambozen, kersen en cassis. De houtopvoeding gaf wat extra rondeur aan de wijn maar verwacht hier zeker geen geijkte smaken. Je krijgt hier rijk fruit en een soepele structuur met stevige body maar zonder aan elegantie te verliezen. Meer informatie >
Deze frivole Brut Intense is een echte crowd-pleaser die heel wat plezier in het glas brengt. Hij moet het hebben van een delicate balans tussen rijp fruit, romigheid en aciditeit. Die balans is het handelsmerk van AR Lenoble. De sur lattes gebeurt in Magnums om de fraîcheur te behouden. Toetsen van peer, witte bloemen, brioche, gember en hazelnootjes. Een heel licht oxidatief kantje geeft hem nog meer klasse. Meer informatie >
Deze Chablis 'Vieilles Vignes' wordt, zoals zijn naam doet vermoeden, gemaakt met fruit van zeer oude stokken die hun voedingsstoffen zeer diep in de bodem gaan halen. Dit geeft de wijn een opvallend ziltig karakter. Licht florale toetsen, citrus en steenfruit in de neus. De aanzet is heerlijk fris in de mond, gevolgd door subtiel fruit. De afdronk is lang en complex. Meer informatie >
Als een ware avonturier weet de Petit Manseng wijnstok zijn weg te vinden, diep gravend in de rijke Jurançon bodem, bijna tot aan de 'Roche Mère'. Deze cuvée straalt niet alleen concentratie uit, maar ook pure elegantie. De 24 maanden rijping in eiken vaten voegt een extra laag van verfijning toe aan deze 'vendange tardive'. Tip: Serveer hem met een stukje mooie Roquefort Papillon. Meer informatie >
Een harmonieuze blend van 47 percelen uit de diverse terroirs van Sancerre. Frisheid en mineraliteit typeren deze wijn. Perfect als aperitief of bij zeevruchten en geitenkaas. Van wijnstok tot fles wordt de kwaliteit en terroirexpressie bewaakt. Zijn heldere lichtgele kleur en expressieve neus van bloemen, witte perzik en exotisch fruit, leiden naar een zuivere smaak vol frisheid, substantie en mineraliteit. Meer informatie >
Deze nieuwe cuvée van Domaine Mouton werd in het leven geroepen om de kracht en schoonheid van het fruit te vieren. Sappiger en met zachtere tannines. Een warme golf van rood en zwart fruit in combinatie met de gekende sous-bois en kruidige aroma's van fijne Pinot Noir. Rijp, krachtig en breed met fruitplezier dat wat aan Cru Beaujolais doet denken. Meer informatie >
Een dieprode kleur die meteen verraadt dat we hier te maken hebben met een serieuze Beaujolais. De neus bevestigt ons vermoeden met toast, vanille, zwart fruit en kaneel. Structuur, lengte en densiteit typeren het mondgevoel van deze vlezige Bojo uit een warmer jaar. Karaferen, laten ademen en genieten. Tenzij je nog een paar jaartjes kan wachten tot hij zich volledig ontplooit. Meer informatie >
Pinots uit de Elzas kunnen flauw zijn. Maar daar doet Charles niet aan mee. Dit is een serieuze Pinot Noir die inzet op drinkplezier, elegantie én complexiteit. Geen alledaagse combinatie maar daardoor verveelt hij niet. In de neus vinden we frivole aroma's van klein rood fruit, in de mond krokant fruit en zachte tannines. De spanning tussen het zuurtje, het fruit en de zachte tannines en laat je tong dansen. Meer informatie >
Deze wijn ademt aroma's uit van zonnig, zelfs jamachtig fruit zoals aardbei, braam en aalbes. De fijne houttonen zijn veelbelovend. Gul en rijp rood fruit in de mond, met een stevige body en soepele tannines. De discrete houtsmaken mengen zich mooi met het fruit en de ondersteunende zuren. Dit is gewoon genieten van een goed glas pinot noir. Tegen een houten plankje charcuterie erbij, zeggen we geen nee! Meer informatie >
Met de zomer in aantocht is het weer tijd voor Muscadet, oesters en schaaldieren. Deze 'Les Vignes du Bourg' van Julien Braud is een schoolvoorbeeld van een lente- en zomerwijn met veel fraîcheur, zesty plezier en zilte textuur. Alsof een zachte zeebries je pallet verfrist. Geniet complexloos van deze strakke, minerale doordrinker van Melon de Bourgogne. Meer informatie >
Voor deze gloednieuwe appellatie Côte d'Or mogen de druiven afkomstig zijn van zowel de Côte de Nuits, als van de Côte de Beaune. In dit geval werd fruit van Fixin, Chorey en Volnay gebruikt. De wijn heeft een mooie paarse kleur ten gevolge van zijn jeugdigheid. Bosaardbeien, frambozen en een vleugje verse pepermunt verblijden de neus. We proeven onder meer gestoofde rabarber en kruiden. Een ras-Pinot! Meer informatie >
Een dieprode kleur die meteen verraadt dat we hier te maken hebben met een serieuze Beaujolais. De neus bevestigt ons vermoeden met toast, vanille, zwart fruit en kaneel. Structuur, lengte en densiteit typeren het mondgevoel van deze vlezige Bojo uit een warmer jaar. Karaferen, laten ademen en genieten. Tenzij je nog een paar jaartjes kan wachten tot hij zich volledig ontplooit. Meer informatie >
Een dieprode kleur die meteen verraadt dat we hier te maken hebben met een serieuze Beaujolais. De neus bevestigt ons vermoeden met toast, vanille, zwart fruit en kaneel. Structuur, lengte en densiteit typeren het mondgevoel van deze vlezige Bojo uit een warmer jaar. Karaferen, laten ademen en genieten. Tenzij je nog een paar jaartjes kan wachten tot hij zich volledig ontplooit. Meer informatie >
Fiona Beeston ademt wijn en dat proef je in het glas. Deze Perfectly Drinkable Cabernet Franc komt van een klein perceel op enkele km van haar hometurf. En de wijn heeft zijn naam niet gestolen: puur drinkplezier met spanning, fruit, kruidigheid, lengte en sappigheid. Een combi die je doet watertanden naar meer. Deze fles is dan ook steevast als eerste leeg Meer informatie >
Een halfdroge wijn naar de hand van meester Jacky Blot. Uiterst gastronomisch en aromatisch zeer rijk. Honing, citrus, boomgaardfruit en zelfs wat truffel stuiven uit het glas. De elegante precisie waarmee deze wijn blanceerd tussen zoet en zuur, fruitig en mineraal is werklijk indrukwekkend. Wie geduld heeft wordt beloond want enkele jaren rijping in de fles brengt dit geheel pas echt naar wereldniveau. Meer informatie >
Dit is een serieuzere Cabernet Franc die toch mooi gebalanceerd is. De aroma's zijn typisch voor een Loire Cabernet Franc met potloodslijpsel van de barriques, diep rood fruit, paprika... Ook het tanninemanagement valt op want het mondgevoel is nu al zijdezacht. Het gewicht van de wijn is medium maar heeft zoveel diepte. Die wordt ondersteund door een sappige aciditeit die de wijn erg gastronomisch maakt. Meer informatie >
De Mâconnais is huisleverancier van dense, fruitige, ietwat exotische chardonnays. Het ietwat warmere klimaat zorgt voor rijpe druiven en in de handen van ervaren wijnmakers die de fraicheur kunnen behouden zorgt dit voor gebalanceerde wijnen. In de neus witte bloesems, kweepeer, steenfruit en wat botertoetsen tegen een toasty achtergrond. In de mond tegelijkertijd fris en rijp. Heerlijke combo! Meer informatie >
Dit is een serieuzere Cabernet Franc die toch mooi gebalanceerd is. De aroma's zijn typisch voor een Loire Cabernet Franc met potloodslijpsel van de barriques, diep rood fruit, paprika... Ook het tanninemanagement valt op want het mondgevoel is nu al zijdezacht. Het gewicht van de wijn is medium maar heeft zoveel diepte. Die wordt ondersteund door een sappige aciditeit die de wijn erg gastronomisch maakt. Meer informatie >
Hier hebben we overduidelijk een Gewürztraminer van Grand Cru niveau in het glas. Niet enkel de tropische aroma's van lychee en meloen maar een wonderlijk rijk pallet van abrikoos, gember, rozenwater en een bijna zoutige mineraliteit. Terroir expressie op zijn best. Een klein restzoetje houd je op je tenen bij foodpairings. Ga voor foie gras, schimmelkazen of een pittige thaise curry. Meer informatie >