Vivanterre Pink PetNat GSP 2020
Frankrijk|AuvergneGSP staat voor Gamay, Syrah en Pinot. Licht bruisend, donkerroze, boordevol rood fruit en kruiden, maar met structuur en balans. Heb je ooit bruiswater gedronken waarbij de bubbels perfect zijn? Niet te zwaar, maar precies verfrissend en plezierig? Deze Pet Nat is dat. Opnieuw een ongelofelijke creatie van wijnmaker Patrick Bouju. Gewoonweg op een ander niveau.
Prijs € 29,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 27,50
GSP staat voor Gamay, Syrah en Pinot. Licht bruisend, donkerroze, boordevol rood fruit en kruiden, maar met structuur en balans. Heb je ooit bruiswater gedronken waarbij de bubbels perfect zijn? Niet te zwaar, maar precies verfrissend en plezierig? Deze Pet Nat is dat. Opnieuw een ongelofelijke creatie van wijnmaker Patrick Bouju. Gewoonweg op een ander niveau.
Specificaties
Volume
0.7500Alcohol procent
11.00Wijngaard, druif en ambacht
Grape Varieties
Gamay, Syrah, Pinot Gris, Pinot Blanc, SylvanerSoil
Verschillende terroirsVinification
De Gamay druiven ondergaan een schilfermentatie van 5 dagen, alle andere druiven worden direct geperst. Vervolgens gaan ze in blend een verdere fermentatie aan alvorens te worden gebotteld. Na verdere fermentatie op fles voor 9 tot 12 maanden vindt er alsnog een dégorgement plaats. Op geen enkel moment in het wijnproces is er klaring, filtering of toevoeging van sulfiet.Tips om te genieten
Food Pairing
Aperitief, tapas, sushi en andere Oosterse gerechtenServing temperature
7 - 10°CWine glass
Jancis Robinson Wine GlassAging Potential
2026Klimaat en locatie
Regio
AuvergneCold
Cool
Intermediate
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem
Wijnprofiel
Smaakprofiel
Sparkling
Vivanterre
Vivanterre is een ‘natural wine project’ gevestigd in Auvergne. De wijnen worden gemaakt door het gepassioneerde duo Patrick Bouju en Justine Loiseau, met begeleiding van de bekende sommelier Cedric Nicaise als klankbord. Verder belichaamt het de visie van Rosie en Max Assoulin, de oprichters van deze smakelijke onderneming. Deze unieke samenwerking brengt mensen met verschillende achtergronden bij elkaar, van doorgewinterde wijnexperts tot nieuwelingen, verenigd door hun gedeelde wens om natuurlijke wijn te maken aan de hand van duurzame praktijken.