Verfijn je keuze

Crisp white - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. best seller
    Een sauvignon uit Bourgogne? Jawel! Saint-Bris is de enige appellatie binnen Bourgogne waar sauvignon blanc wordt aangeplant. Als buurgemeente van Chablis genieten de druivenstokken mee van de kalkbodems boordevol mineralen. Aroma’s van citrus, peer en vuursteen nemen het voortouw. Mooie strakke zuren in de mond met een opvallend zachte afdronk. Een klassieke sauvignon, maar met een hoekje af. Verrassend! Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95
    Niet meer in voorraad
  2. Deze Chablis 'Vieilles Vignes' wordt, zoals zijn naam doet vermoeden, gemaakt met fruit van zeer oude stokken die hun voedingsstoffen zeer diep in de bodem gaan halen. Dit geeft de wijn een opvallend ziltig karakter. Licht florale toetsen, citrus en steenfruit in de neus. De aanzet is heerlijk fris in de mond, gevolgd door subtiel fruit. De afdronk is lang en complex. Meer informatie >
    Prijs € 24,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 22,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©