Verfijn je keuze

Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Dit is een zuivere witte Givry uit de Côte Chalonnaise. Laurent Mouton stelt een cuvée samen die bulkt van het drinkplezier. Mooi rijp fruit in de neus met limoen, appel, peer en een exotische toets. In de mond vinden we mooie zuurtjes die het sappige fruit ondersteunen. Die combinatie maakt de wijn fris en mineraal. Mooie afdronk met focus op fruitigheid. Meer informatie >
    Prijs € 34,00 Member prijs Bespaar € 2,00 € 32,00
  2. Dit is een serieuze Chardonnay uit de Côte Chalonnaise. De neus verraadt meteen zijn ambitie: dens wit en geel steenfruit, toast en geroosterde noten. Het rijk mondgevoel wordt ondersteund door voldoende zuren die spanning brengen in de wijn. De romige lange afdronk ontgoochelt niet. Hier zet Laurent Mouton een mooi alternatief neer voor de meer bekende Chassagnes en Meursaults. Een absolute aanrader. Meer informatie >
    Prijs € 36,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 33,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©