Verfijn je keuze

White - Schelp- en schaaldieren

De heerlijke ziltige smaak van oesters of zoetige indruk van kreeft verdienen mooie, minerale wijnen. De eerste wijnen waar vaak aan gedacht worden zijn Chablis, Champagne of Muscadet, maar er zijn zoveel meer opties. Zeker als we cool climate denken! Zo mogen we ook de Belgische toppers niet vergeten. De heerlijke frisheid en fijne minerale ondertoon van witte Belgische wijnen, proeven alsof ze gemaakt zijn om te combineren met schelp- en schaaldieren.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Dit is een zuivere witte Givry uit de Côte Chalonnaise. Laurent Mouton stelt een cuvée samen die bulkt van het drinkplezier. Mooi rijp fruit in de neus met limoen, appel, peer en een exotische toets. In de mond vinden we mooie zuurtjes die het sappige fruit ondersteunen. Die combinatie maakt de wijn fris en mineraal. Mooie afdronk met focus op fruitigheid. Meer informatie >
    Prijs € 34,00 Member prijs Bespaar € 2,00 € 32,00
  2. Dit is een serieuze Chardonnay uit de Côte Chalonnaise. De neus verraadt meteen zijn ambitie: dens wit en geel steenfruit, toast en geroosterde noten. Het rijk mondgevoel wordt ondersteund door voldoende zuren die spanning brengen in de wijn. De romige lange afdronk ontgoochelt niet. Hier zet Laurent Mouton een mooi alternatief neer voor de meer bekende Chassagnes en Meursaults. Een absolute aanrader. Meer informatie >
    Prijs € 36,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 33,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©