Verfijn je keuze

Gastronomisch diner - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. best seller
    Een echte food wine die beter wordt met een heerlijke maaltijd erbij. In de neus frisse aroma's van citrus en wit steenfruit. In de mond een fraîcheur en spanning maar ook voldoende textuur en complexiteit. En dat culmineert allemaal in een zinderende afdronk. Een spetterende Sauvignon Blanc uit de Loire, die menig wijnliefhebber zal bekoren. Meer informatie >
    Prijs € 14,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 12,50
  2. Dit is de signatuurwijn van Domaine de Bel Air: "L'assemblage de terroirs". Hier zorgen de verschillende bodems voor een zeer fijne en minerale stijl. De heerlijk intense exotische aroma's van onder andere mango en ananas geven onmiddellijk zin om de wijn te proeven. In de mond een frisse aanzet, knappe zuren, medium body en een geweldige finale! Meer informatie >
    Prijs € 19,00 Member prijs Bespaar € 2,05 € 16,95
  3. Deze Chablis 'Vieilles Vignes' wordt, zoals zijn naam doet vermoeden, gemaakt met fruit van zeer oude stokken die hun voedingsstoffen zeer diep in de bodem gaan halen. Dit geeft de wijn een opvallend ziltig karakter. Licht florale toetsen, citrus en steenfruit in de neus. De aanzet is heerlijk fris in de mond, gevolgd door subtiel fruit. De afdronk is lang en complex. Meer informatie >
    Prijs € 24,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 22,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©