Verfijn je keuze

Sweet & Dessert - Biodynamisch - Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Een halfdroge wijn naar de hand van meester Jacky Blot. Uiterst gastronomisch en aromatisch zeer rijk. Honing, citrus, boomgaardfruit en zelfs wat truffel stuiven uit het glas. De elegante precisie waarmee deze wijn blanceerd tussen zoet en zuur, fruitig en mineraal is werklijk indrukwekkend. Wie geduld heeft wordt beloond want enkele jaren rijping in de fles brengt dit geheel pas echt naar wereldniveau. Meer informatie >
    Prijs € 27,50 Member prijs Bespaar € 1,00 € 26,50
  2. Gemaakt van druiven met 100% botrytis en afkomstig van 80 jaar oude wijnranken, enkel gemaakt in de beste jaren. De wijn heeft ontzettend sterke en complexe aroma's van marmelade, abrikoos, limoen en acacia honing. Rijk en vineus in de mond met een eindeloze finale die tegelijk fris en ziltig is. Met 170 gram restsuiker geen lichtgewicht maar echter nooit vermoeiend. De grootmeester bewijst zich wederom. Meer informatie >
    Prijs € 47,50 Member prijs Bespaar € 3,00 € 44,50
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©