Verfijn je keuze

Aromatic white - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Wat een verfijnde ‘textbook’ Sancerre. In de neus dansen minerale en rijpe fruitaroma's harmonieus samen, terwijl het gehemelte wordt verwend met een aangename kracht en rondheid. Gevolgd door een pittige afdronk met knappe zuren. Geserveerd tussen 10 en 12°C, is deze Sancerre Blanc Caillottes de ideale metgezel voor zeevruchten, sole meunière, of delicaat wit vlees zoals konijn met dragon. Meer informatie >
    Prijs € 29,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 27,95
  2. Druiven van Silex bodems zorgen voor opvallend fijne zuren en een zuivere mineraliteit in een wijn. En daar houden we van! De neus onthult frisse, bloemige en minerale aroma's. In de mond vinden we tonen van lichte vuursteen, wat een geconcentreerde wijn oplevert met een vleugje nervositeit. Een Sancerre Silex Bomvol karakter! En dan denken we meteen aan kreeft, een Ardeense forel of Zeeuwse oesters. Meer informatie >
    Prijs € 30,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 28,95
  3. Een subtiel boeket van verbena en ananas verrast de neus, terwijl de mond wordt verwend met frisheid en smeuïgheid. Vergezeld van een delicate minerale toets met zeer subtiele hints van hout. Les Villaudes is een speelse en tevens ronde elegante Sancerre die vraagt om langoustines, foie gras of stevige geitenkazen. En wie geduld heeft kan hem mooi zien evolueren na enkele jaren. Meer informatie >
    Prijs € 35,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 32,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©