Verfijn je keuze

White - Aromatic white - Sauvignon Blanc - Schelp- en schaaldieren

Interessant intense aroma’s en verassend verfrissend, een Sauvignon Blanc verraadt zichzelf met geuren en smaken. Sauvignon Blanc is een levendige, droge witte wijn met een gemiddelde body en hogere zuurgraad, die prikkelt vanuit je glas tot op de tong. Aroma’s van groene appel, citrusvruchten gaan het huwelijk aan met de plantaardige tonen van asperge en groene paprika.


De heerlijke ziltige smaak van oesters of zoetige indruk van kreeft verdienen mooie, minerale wijnen. De eerste wijnen waar vaak aan gedacht worden zijn Chablis, Champagne of Muscadet, maar er zijn zoveel meer opties. Zeker als we cool climate denken! Zo mogen we ook de Belgische toppers niet vergeten. De heerlijke frisheid en fijne minerale ondertoon van witte Belgische wijnen, proeven alsof ze gemaakt zijn om te combineren met schelp- en schaaldieren.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Druiven van Silex bodems zorgen voor opvallend fijne zuren en een zuivere mineraliteit in een wijn. En daar houden we van! De neus onthult frisse, bloemige en minerale aroma's. In de mond vinden we tonen van lichte vuursteen, wat een geconcentreerde wijn oplevert met een vleugje nervositeit. Een Sancerre Silex Bomvol karakter! En dan denken we meteen aan kreeft, een Ardeense forel of Zeeuwse oesters. Meer informatie >
    Prijs € 30,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 28,95
  2. Een subtiel boeket van verbena en ananas verrast de neus, terwijl de mond wordt verwend met frisheid en smeuïgheid. Vergezeld van een delicate minerale toets met zeer subtiele hints van hout. Les Villaudes is een speelse en tevens ronde elegante Sancerre die vraagt om langoustines, foie gras of stevige geitenkazen. En wie geduld heeft kan hem mooi zien evolueren na enkele jaren. Meer informatie >
    Prijs € 35,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 32,95
per pagina

Sauvignon, stuivend, strak
Grassig groen of eerder exotisch expressief? De Sauvignon Blanc druif zet een ander masker op naargelang de vinificatie en locatie. In koelere klimaten verkleedt hij zich vooral in aroma’s van groene appel en limoen met plantaardige ondertonen. Staan de druivenstokken geplant in een warmer gebied, dan rijpt de druif vlot tot een expressieve smaakbom van exotische vruchten steenfruit als ananas of perzik. Vergist de wijnmaker het druivensap strak in roestvrije stalen tanks, dan blijven de expressieve aroma’s het best bewaard. Creëert hij liever een complexere wijn met vagere smaken, dan gaat hij voor rijping op eik. Een populaire tegenhanger, ook bekend om zijn toetsen van groene appel en citrusvruchten is Chardonnay. Er is echter kenmerkend verschil tussen Chardonnay en Sauvignon Blanc. De Chardonnay druif zal veel minder expressieve aroma’s vertonen. Een glas hiervan is dus milder en rond in de mond.

Emigrant blanc
In de 15e eeuw ontstond Sauvignon in Loire-appellaties als Sancerre en Pouilly Fumé. Onverstoord plantte deze druif zich in de 18e eeuw voort over de hele wereld en vestigde dit ras zich ook in onder andere Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Door zijn populariteit krijgt Sauvignon Blanc vaak niet zoveel waardering van de kenners. Dat is niet altijd terecht. De beste Sauvignon Blanc wijnen, die je uiteraard hier ook in het assortiment ziet terugkomen, zijn zeker en vast het klinken waard.

Wijn en spijs: food pairing
Wijn bij het eten of eten bij de wijn? In welke richting dan ook, de wisselwerking tussen wijn en eten kan fantastische smaken, spanningen en prikkels opleveren. Met Sauvignon Blanc op tafel, sla je nooit de bal mis. Deze ware dorstlesser begeleidt met gemak verschillende gerechten. Wil je echt op zeker spelen? Combineer dan met lichte pasta’s, visgerechten en risotto’s. Vooral ingrediënten als geitenkaas, asperges en scampi’s leveren prachtige smaakpaletten op bij deze witte wijn.

Copyright Vinetiq 2021 ©