Verfijn je keuze
Gastronomisch diner - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- best sellerJean-François Mérieau 'L'Arpent des Vaudons' Sauvignon Blanc 2023 Frankrijk|Loire|TouraineEen echte food wine die beter wordt met een heerlijke maaltijd erbij. In de neus frisse aroma's van citrus en wit steenfruit. In de mond een fraîcheur en spanning maar ook voldoende textuur en complexiteit. En dat culmineert allemaal in een zinderende afdronk. Een spetterende Sauvignon Blanc uit de Loire, die menig wijnliefhebber zal bekoren. Meer informatie >Prijs € 14,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 12,50