Verfijn je keuze
Rich white - Roussanne - Biologisch - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- Vignoble Pellerin Roussanne Nature 2020 Frankrijk|BugeyIn eerste aanzet blijft deze Roussanne eerder floraal en met delicate aroma's van wit steenfruit, appel en zelfs wat gember. Er ontwikkelt zich in het glas echter een prachtig kruidige waaier van tijm en jasmijn met fruitaroma's die meer naar het tropische evolueren. De 4 maanden sur lie gaf de wijn wat welgekomen body. Natuurwijn van zeer hoog niveau, gebotteld zonder sulfiet. Meer informatie >Prijs € 24,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 21,95