Verfijn je keuze

White - Aromatic white - Oosterse keuken

Oosters eten staat gelijk aan vele uitgesproken kruiden. Hierbij laat je zware wijnen best links liggen. Zo lang het gerecht niet te pittig is, zijn witte wijnen met hogere zuren over het algemeen de beste combi’s. Ook wijnen met een aromatisch karakter kunnen de aanwezige kruidigheid zeker de baas.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Deze Altesse, ook wel Roussette genoemd, van de Vigneron de l'année in de Guide Hachette 2021 is gevinifeerd om te behagen. Hij combineert de spanning en fraicheur van Alpenwijn met de rijpheid van de druif. In de neus vinden we florale toetsen, kruidigheid, honingbloesems en verse amandelen. Het minerale karakter wordt verdergezet in de mond maar krijgt tegengewicht van de densiteit van het fruit. Topklasse! Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 12,95
  2. Een droge Muscat kom je niet veel tegen maar kan gastronomisch erg interessant zijn. Dit pittig exemplaar uit de Elzas zit boordevol smaak met peer, mandarijn, limoen en lentebloesems ondersteund door het typische "druivenprofiel" van de muscaat druif, alsof je eetdruiven in de mond hebt. Droog, gebalanceerd en een erg lange afdronk. Lekker glas! Meer informatie >
    Prijs € 19,95 Member prijs Bespaar € 5,00 € 14,95
  3. Hier hebben we overduidelijk een Gewürztraminer van Grand Cru niveau in het glas. Niet enkel de tropische aroma's van lychee en meloen maar een wonderlijk rijk pallet van abrikoos, gember, rozenwater en een bijna zoutige mineraliteit. Terroir expressie op zijn best. Een klein restzoetje houd je op je tenen bij foodpairings. Ga voor foie gras, schimmelkazen of een pittige thaise curry. Meer informatie >
    Prijs € 28,95 Member prijs Bespaar € 5,00 € 23,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©