Verfijn je keuze

Sweet & Dessert - Hárslevelú - Harde en gerijpte kazen

Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Gizella 'Szamorodni' 2019 Hongarije|Tokaj
    Deze wijn heeft zijn zoetheid te danken aan de suikers die overblijven na de fermentatie van de door edelrot aangetaste druiven. In de neus exotisch fruit zoals ananas, rozijnen en honing. De wijn is erg complex en rijk met een olie-achtige textuur en een verfijnd evenwicht tussen kracht en exuberant fruit enerzijds en viriliteit anderzijds. Bewaren! Meer informatie >
    Prijs € 35,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 32,00
  2. Aszú behoort tot het culturele en gastronomische erfgoed van Hongarije. Deze intense wijn van door botrytis aangetaste druifjes, wordt enkel gemaakt wanneer alle parameters kloppen. Een boeket van honing, abrikozenjam en vanille uit Madagascar. Hoge zuren geven tegengewicht aan de hoge dosis restsuiker. Veel concentratie, een perfecte balans en een lange afdronk garanderen een prachtig verouderingspotentieel. Meer informatie >
    Prijs € 120,00 Member prijs Bespaar € 21,00 € 99,00
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©