Verfijn je keuze
White - Crisp white - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- Gizella 'Bomboly' Furmint 2023 Hongarije|TokajVerfijnde wijn met een strakke balans tussen frisheid en complexiteit. In het glas komen aroma's naar voren van groene appel, citrus en subtiele houttonen. De smaak is vol maar elegant, met een mooie textuur ondersteund door levendige zuren, wat zorgt voor een fris mondgevoel en een lange, aanhoudende afdronk. Een verfijnde Tokaj Furmint die de puurheid en diepte van het terroir weerspiegelt. Meer informatie >Prijs € 35,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 32,00