Een heerlijke blend van 50% Arneis, 25% Favorita en 25% Chardonnay uit het mooie Piemonte. Deze wijn heeft al de aromatische kwaliteiten van Favorita maar de ruggengraat van een stevigere Chardonnay. Met citrus, peer en ietwat exotisch fruit ideaal om jong te drinken op een zwoele zomeravond, als aperitief of als begeleider bij gegrilde vis. Meer informatie >
Genereus en zijdezacht, de frisse maar rijpe Barbera wordt hier perfect uitgebalanceerd met een kwart Merlot, wat extra gewicht en fruitaroma's aan de wijn geeft. Een mondvullend pallet van rijp rood en zwart fruit met een aards en kruidig bittertje in de herinnering. Een complexloos glas om mee te ontspannen in de zetel of van te genieten bij een zomerse barbecue tot een winters stoofpotje. Meer informatie >
Deze Birbet, gemaakt van de Brachettodruif schommelt tussen een verrassende aperitief en een dessertwijn. Met zo'n 100 gram restsuiker zeker een zoete wijn te noemen maar met behulp van hopen fraîcheur en een lichte sprankeling opvallend lichtvoetig. Gewoonlijk zien we dit als heiligschennis maar zelfs in een cocktail zou dit niet misstaan. Meer informatie >
Dé twee meest typerende druiven uit Piemonte in een elegante en diepgaande blend. Nebbiolo speelt, hoewel slechts de helft van de blend, de eerste viool. De gekende fraîcheur en tannines herkennen we direct en de Barbera vult alles moeiteloos aan. Een harmonisch duet dat lang blijft nazinderen en, ondanks de kleine prijs, met de jaren nog mooier zal gaan klinken. Meer informatie >
Een elegante en fruitige stijl van Arneis waar boomgaardfruit harmonieus samen gaat met een lichte floraliteit en de gekende kruidigheid van de druif. Het contact met de lies gaf de wijn wat extra structuur en body hetgeen de aciditeit en minerale ondertoon een mooi tegengewicht geeft. Soepel maar met opvallende lengte en goede complexiteit. Meer informatie >
Dit is niet zomaar een rosé. Deze wijn is gemaakt van voornamelijk Nebbiolo, dé verfijndste druif uit de Piemonte! Ruik witte peper, krijt, bosaardbeitjes, framboos. Proef een explosie van rijpe bosaardbeitjes en verse kruiden. Een evenwichtige food wine met een perfect evenwicht tussen fruit, verkwikkende zuurtjes en een lange afdronk waar fruit, mineraliteit en kruidigheid elkaar afwisselen. Meer informatie >
Een niet alledaagse druif maar typisch voor de regio. De Vernatsch of Schiava is lichtere wijn die gastronomisch goed inzetbaar is. In de neus vinden we framboosjes en aardbeien en het typische rokerige karakter. In de mond valt zijn lichtvoetigheid, energie en speelsheid op. Dat doet ons spinnen van plezier. Dit glas laat je niet snel staan. Meer informatie >
Deze wijn heeft een diep aromatisch boeket van rijpe zwarte en rode kersen, cederhout en vanille. Een opvallend volle body met grote lengte tonen wat voor klasse we hier echt in het glas hebben. Goede fraicheur en korrelige tannines maken het plaatje helemaal af. Barbera op z'n mooist en grootst. Nu op dronk maar zeker nog enkele jaren te bewaren. Meer informatie >
Een Weissburgunder met densiteit en spanning uit het meest zuidelijke gebied van de Valle Isarco. Aroma's van rijpe boomgaardfruit met afwisselend florale toetsen van vooral kamille en witte bloesems. Rond, genereus en zelfs cremeus maar met een acide ruggengraat die verfijning en lengste aan de wijn geeft. De zanderige mergelgrond geeft het geheel nog een mineraal tintje. Meer informatie >
Een delicaat boeket van rood fruit, kruidnagel en gember afgerond met wat floraliteit. In de mond strak en fris maar met een kruidige en lange afdronk. Genetisch blijkt Vespolina verwant te zijn aan Nebbiolo en dit merk je echt wel in het glas. Ondanks dat de wijn volledig in inox werd opgevoed een rijk en kruidig geheel dat nog enkele jaren kan rijpen. Meer informatie >
Jong en levendig in de mond met korrelige tannines en een bijna snerpende fraicheur. Prachtig rijp fruit wordt ondersteund door de gekende kruidigheid en aciditeit van Nebbiolo. Anijs, kruidnagel, roos en zelfs een hint naar bloedappelsien. Volledig in inox opgevoed om de druif echt in de kijker te zetten. Best decanteren of nog enkele jaren bewaren. Meer informatie >
Een Grüner Veltliner die niet uit Oostenrijk komt maar uit het noorden van Italië. Gedurfd maar het experiment werkt. Het werkt zelfs erg goed! De typische spicy kruidigheid is aanwezig alsook het stuivende groen fruit. In de mond zet de kruidigheid zich door met een mooi spannend zuurtje. Dat zorgt voor balans en ondersteund het energieke fruit. Te ontdekken! Meer informatie >
Geen mini Barolo maar een een fruitige Nebbiolo met stijl en klasse. De wijn kreeg een jaar opvoeding op houten vaten hetgeen voor zachtere tannines en een fijne hout toest zorgt. Rijpe kersen, bessenfruit en een vleugje vanille doen verleiden in de neus. Een zachte volle body met een kruidige afdronk en heerlijk frisse zuurtje maakt dit een gastronomische alleskunner en all around charmeur. Meer informatie >
We zitten hier duidelijk niet in de Elzas. Deze Gewürztraminer heeft opvallend veel sap, een elegante fraicheur en vervalt niet in de ietwat plompe en super aromatische stijl. Fris boomgaardfruit, nectarine, witte bloesems en lychees. Opvallend licht en sappig ondanks het hoge alcoholpercentage. Geweldig al pairing bij Thaise gerechten met veel gember, kokos en koreander. Meer informatie >
Deze introductie tot de Bramaterra cuvee, zet direct de toon met een krachtige neus met aroma's van bloedappelsien, granaatappel, viooltjes, zwarte peper en rijpe zwarte kers. Na de pittige tannines en levendige zuren in de aanzet, verzacht het mondgevoel met rijpe kersen en kruidigheid. Een lange complexe afdronk maakt het af. Wat een introductie! Meer informatie >
Zweigelt is een kruising tussen Blaufränkisch en Sankt-Laurent. We vinden ze meestal terug in Oostenrijk maar in Alto Adige doet hij het wonderbaarlijk goed. Aroma's van zwoel rijp zwart fruit, chocolade en toast verraden dat dit een serieuze wijn is. Het houtgebruik is nodig om de stevige tannines tot de orde te roepen. Complexe, sappige en intense finale die niet vermoeit. Meer informatie >
De rode diepe kleur verraadt de intensiteit van deze Blauburgunder. Hij bekoort meteen met aroma's van rood fruit, karamel en tabak. Het mondgevoel is zacht en de tannines zijn mooi verweven, zelfs fluwelig. Het aardse karakter van deze Pinot Nero is aanwezig maar het deugddoende zuurtje is nooit ver weg. Lekkere wijn met een zinderende finale. Meer informatie >
Afkomstig van de grootste wijngaard van het domein, aangeplant in de jaren '60 met een zeer lage opbrengst. Intens rijp rood en zwart fruit met de licht florale toetsen van roos en violet die we graag zien bij mooie Nebbiolo. Dit alles ondersteund door zachte vanille, cacao en kaneel afkomstig van het hout. Elegant en zacht met een goede minerale ondertoon. Meer informatie >
De basis van deze wijn is Nebbiolo uit Bramaterra. De Alto Piemonte is aan een revival bezig en daar zijn we maar al te graag bij. Dit zijn aristocratische wijnen met veel potentieel. Complex, dens, stevig maar ook frivool, charmant en gebalanceerd. In de neus wat kruidigheid, zwart fruit en rozen. In de mond structuur en lengte. Een krachtpatser die zachte tannines combineert met dens fruit. Meer informatie >
Ghemme DOCG in de Alto Piemontese staat bekend om zijn fijne Nebbiolo's. Geen blockbusters maar echte charmeurs die finesse koppelen aan body en diepgang. Intense, wat etherische neus van rode vruchten, gedroogde rozen en kruidigheid. In de mond erg harmonieus met een combi van vlezigheid, structuur en lengte. Schitterend glas wijn voor Barolo liefhebbers! Meer informatie >