Verfijn je keuze
Nebbiolo - Harde en gerijpte kazen
Om niet in de val te lopen bij het kiezen van een wijn bij kaas zijn er twee regels die je na kunt gaan: Hoe harder de kaas, hoe meer tannine de wijn mag hebben. Hoe romiger de kaas, des te meer zuurgraad mag er in de wijn terugkomen. In het geval van rijpe, harde kazen zijn vooral rode of zoete wijnen een goede match. De rode wijn mag zelfs wat power hebben. Ga je liever voor een zoete wijn? Dan mag de wijn echt wel suikers hebben, die balanceren de rijpe smaak van de kaas zeer goed.
- -23%
stock saleIoppa Ghemme Balsina 2013 Italië|Alto Piemonte|GhemmeGhemme DOCG in de Alto Piemontese staat bekend om zijn fijne Nebbiolo's. Geen blockbusters maar echte charmeurs die finesse koppelen aan body en diepgang. Intense, wat etherische neus van rode vruchten, gedroogde rozen en kruidigheid. In de mond erg harmonieus met een combi van vlezigheid, structuur en lengte. Schitterend glas wijn voor Barolo liefhebbers! Meer informatie >Prijs € 39,95 Member prijs Bespaar € 9,00 € 30,95