Verfijn je keuze

White - Aromatic white - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Een Grüner Veltliner die niet uit Oostenrijk komt maar uit het noorden van Italië. Gedurfd maar het experiment werkt. Het werkt zelfs erg goed! De typische spicy kruidigheid is aanwezig alsook het stuivende groen fruit. In de mond zet de kruidigheid zich door met een mooi spannend zuurtje. Dat zorgt voor balans en ondersteund het energieke fruit. Te ontdekken! Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 19,95
  2. We zitten hier duidelijk niet in de Elzas. Deze Gewürztraminer heeft opvallend veel sap, een elegante fraicheur en vervalt niet in de ietwat plompe en super aromatische stijl. Fris boomgaardfruit, nectarine, witte bloesems en lychees. Opvallend licht en sappig ondanks het hoge alcoholpercentage. Geweldig al pairing bij Thaise gerechten met veel gember, kokos en koreander. Meer informatie >
    Prijs € 23,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 21,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©