Sparkling - Onze Magnums - Voorgerecht
- Domaine Entre-Deux-Monts 'Wiscoutre' Brut MAGNUM NV België|HeuvellandVoor wie zijn bubbels wat dichter bij huis zoekt is dit een aanrader. Bij het uitschenken mooie explosie in het glas met fijne belletjes die blijven komen. Het kroontje is blijvend aanwezig. De kleur is lichtgeel en in de neus vinden we sappig steenfruit en sinaasappel. De aanzet van de wijn is precies maar onderschat zijn breedte niet. Fijne, zuivere Belgische mousseux waar we maar niet genoeg van krijgen. Meer informatie >Prijs € 49,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 46,00Niet meer in voorraad
- Champagne Marie Demets 'Tradition' Brut MAGNUM NV Frankrijk|Champagne|Côte des BarMet veel plezier verwelkomen we dit nieuw champagnehuis uit Côtes des Bar, de meest zuidelijke champagne regio. Deze grenst aan het Noorden van Bourgogne en dan denken we uiteraard aan Pinot Noir! Deze champagne is een Blanc de Noirs op zijn best! Crispy rood fruit in de neus met een lichte hint van toast. Boordevol fraÎcheur in de mond en een knappe structuur in de afdronk. En wat een mooi en subtiel label! Meer informatie >Prijs € 79,00 Member prijs Bespaar € 9,00 € 70,00Niet meer in voorraad
Mousserende wijn kopen?
Goed nieuws. De beste mousserende wijn vind je voornamelijk in cool climate gebieden. Heel toevallig is Vinetiq de specialist in cool climate wijnen. Een alom gekende combinatie om een heerlijk glas wijn met bubbels te bekomen is het duo van Chardonnay en Pinot Gris. We bewandelen daarnaast graag ook nieuwe paden, dus je vindt bij Vinetiq ook heel wat mousserende wijnen van andere druivensoorten zoals Gamay, Pinot Blanc of Riesling. Maar wat zorgt er nu precies voor dat die parelende bubbels in jouw sprankelend glas belanden? Tijdens het eerste deel van het proces wordt mousserende wijn gemaakt volgens dezelfde werkwijze als stille wijn. Net zoals voor witte wijnen plukt ook hier de wijnmaker de druiven, perst hij ze en voegt gist toe voor het fermentatieproces. De suiker uit het druivensap zet zich om in onder andere alcohol en koolzuurgas. De zo ontstane wijn gaat in flessen, maar krijgt er nog een beetje wijn met gist en suiker bij. In de fles ontstaat op die manier een tweede gisting. Omdat de fles afgesloten is, meestal met een kroonkurk, kan het koolzuurgas niet meer weg. Wanneer je de fles dan kraakt, krijg je een mousse van fijne belletjes.
Vuurwerk in je fles
Naast de bekende Champagne, Prosecco en Cava bestaan er heel wat andere, vaak onbekendere, vormen van mousserende wijn. Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt. De regio bepaalt hierbij de naamgeving. Zo mag mousserende wijn uit de Champagnestreek krijgt de benaming Champagne dragen. Maar je vindt zeker ook in andere gebieden Franse mousserende wijn (linken) terug, zoals bijvoorbeeld Crémant. Daarnaast leent België zich ook erg goed voor mousserende wijn. In ons aanbod vind je verder nog Duitse en Nederlandse mousserende wijnen. Eens een stapje buiten de bekende wereld zetten? Probeer dan zeker een mousserende wijn uit het Verenigd Koninkrijk.