Sparkling - Onze wijnen - Johanniter
- best sellerVin de Liège 'Insoumise' Crèmant de Wallonie 2022 België|Wallonië
Deze Belgische Mousseux uit Luik heeft een mooie diepe kleur met een zeer fijne pareling. De Johanniter druif zorgt in de neus voor de nodige complexiteit met geuren van brioche en amandel. De lage dosering van 5g per liter verleent hem frisheid en countert het ronde en brede karakter in de mond. Een perfecte Belgische schuimwijn als aperitief!
Meer informatie >Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 20,95 - Domein Holset 'Prins' Extra Brut 2020 Nederland|LimburgStijlvol en een tikje stoer, zo kan je deze Prins het beste omschrijven! De basiswijn werd vergist en gerijpt op inox wat voor frisse en fruitige aroma’s zorgt zoals appel en abrikoos. Een vleugje kruidigheid maakt het geheel mooi af. De mousse is zacht en elegant met een droge afdronk door de lage dosage van 3g/l. Strak, krachtig én verfijnd! Meer informatie >Prijs € 29,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 27,50
Mousserende wijn kopen?
Goed nieuws. De beste mousserende wijn vind je voornamelijk in cool climate gebieden. Heel toevallig is Vinetiq de specialist in cool climate wijnen. Een alom gekende combinatie om een heerlijk glas wijn met bubbels te bekomen is het duo van Chardonnay en Pinot Gris. We bewandelen daarnaast graag ook nieuwe paden, dus je vindt bij Vinetiq ook heel wat mousserende wijnen van andere druivensoorten zoals Gamay, Pinot Blanc of Riesling. Maar wat zorgt er nu precies voor dat die parelende bubbels in jouw sprankelend glas belanden? Tijdens het eerste deel van het proces wordt mousserende wijn gemaakt volgens dezelfde werkwijze als stille wijn. Net zoals voor witte wijnen plukt ook hier de wijnmaker de druiven, perst hij ze en voegt gist toe voor het fermentatieproces. De suiker uit het druivensap zet zich om in onder andere alcohol en koolzuurgas. De zo ontstane wijn gaat in flessen, maar krijgt er nog een beetje wijn met gist en suiker bij. In de fles ontstaat op die manier een tweede gisting. Omdat de fles afgesloten is, meestal met een kroonkurk, kan het koolzuurgas niet meer weg. Wanneer je de fles dan kraakt, krijg je een mousse van fijne belletjes.
Vuurwerk in je fles
Naast de bekende Champagne, Prosecco en Cava bestaan er heel wat andere, vaak onbekendere, vormen van mousserende wijn. Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt. De regio bepaalt hierbij de naamgeving. Zo mag mousserende wijn uit de Champagnestreek krijgt de benaming Champagne dragen. Maar je vindt zeker ook in andere gebieden Franse mousserende wijn (linken) terug, zoals bijvoorbeeld Crémant. Daarnaast leent België zich ook erg goed voor mousserende wijn. In ons aanbod vind je verder nog Duitse en Nederlandse mousserende wijnen. Eens een stapje buiten de bekende wereld zetten? Probeer dan zeker een mousserende wijn uit het Verenigd Koninkrijk.