Verfijn je keuze

Sparkling - Sparkling - Oosterse keuken

Champagne, Crèmeux, schuimwijn, Crémant, Cava, Prosecco,... Mousserende wijnen komen van overal en onder verschillende namen. Maar een ding is zeker: die bruisende bubbels, het gas dat uit de fles ontsnapt wanneer je ‘m opent en die parelende belletjes op de tong komen altijd terug. Er bestaat zowel witte, rosé als rode mousserende wijn. Al is een mousserende rode wijn iets uitzonderlijker.
Oosters eten staat gelijk aan vele uitgesproken kruiden. Hierbij laat je zware wijnen best links liggen. Zo lang het gerecht niet te pittig is, zijn witte wijnen met hogere zuren over het algemeen de beste combi’s. Ook wijnen met een aromatisch karakter kunnen de aanwezige kruidigheid zeker de baas.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Een gastronomische cider om U tegen te zeggen. Puur natuur, zonder toevoeging van aroma's, suikers of zuren. De zachte en subtiele appelaroma's kregen wat volheid en romigheid mee door de rijping 'sur lattes'. De ragfijne bubbels maken duidelijk dat het hier om een artisanaal kwaliteitsproduct gaat. Ideaal als aperitief maar laat zich ook moeiteloos pairen met een brede waaier aan frisse en lichte gerechten. Meer informatie >
    Prijs € 18,95 Member prijs Bespaar € 1,00 € 17,95
  2. Een Limited edition binnen het assortiment van Cleuren Cuvées. Eveneens gekenmerkt door de Methode Traditionelle en rijping in de mergelgrotten van Kanne. De naam Couleur Locale, verwijst naar het lokale karakter van de hoogstam-appels die bovendien voor een complexe en fris zure aanzet zorgen die blijft nazinderen in de afdronk. Meer informatie >
    Prijs € 19,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 17,95
  3. Een rosé schuimwijn ontwikkeld op basis van natuurrood appelsap in een blend met hoogstam appelvariëteiten, gekenmerkt door hun uitgesproken smaak. Het resultaat is een unieke smaakvolle schuimwijn met tonen van citrusvruchten en rood fruit. Door de rijping in de mergelgrotten van Kanne ontwikkelt zich een sprankelende pareling en een lange afdronk. Meer informatie >
    Prijs € 23,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 21,95
  4. GSP staat voor Gamay, Syrah en Pinot. Licht bruisend, donkerroze, boordevol rood fruit en kruiden, maar met structuur en balans. Heb je ooit bruiswater gedronken waarbij de bubbels perfect zijn? Niet te zwaar, maar precies verfrissend en plezierig? Deze Pet Nat is dat. Opnieuw een ongelofelijke creatie van wijnmaker Patrick Bouju. Gewoonweg op een ander niveau. Meer informatie >
    Prijs € 29,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 27,50
  5. half bottle
    Champagne kan groots zijn! Deze Multi Vintage haalt zijn kracht uit krokant 2017 Pinot Noir fruit. De neus is intens met tijm, rijpe peer en gedroogde bloemen gecomplementeerd met een vleugje peper en cacao. De opvoeding in barriques en de lange sur lattes periode zorgen voor aroma’s van toast en brioche. Het mondgevoel is luxueus. Dens fruit, zinderende spanning, lengte, complexiteit. Hij heeft het allemaal! Meer informatie >
    Prijs € 125,00 Member prijs Bespaar € 13,00 € 112,00
  6. Deze exclusieve cuvée van Henri Giraud ziet er niet alleen luxueus uit, hij maakt het ook helemaal waar in het glas. De aroma's van toast en fijne brioche zijn betoverend. De explosie van bubbels en de textuur zijn zijdezacht. Kortom, niets dan lof voor deze parel die het allemaal heeft! Meer informatie >
    Prijs € 570,00 Member prijs Bespaar € 55,00 € 515,00
    Niet meer in voorraad
per pagina

Mousserende wijn kopen?
Goed nieuws. De beste mousserende wijn vind je voornamelijk in cool climate gebieden. Heel toevallig is Vinetiq de specialist in cool climate wijnen. Een alom gekende combinatie om een heerlijk glas wijn met bubbels te bekomen is het duo van Chardonnay en Pinot Gris. We bewandelen daarnaast graag ook nieuwe paden, dus je vindt bij Vinetiq ook heel wat mousserende wijnen van andere druivensoorten zoals Gamay, Pinot Blanc of Riesling. Maar wat zorgt er nu precies voor dat die parelende bubbels in jouw sprankelend glas belanden? Tijdens het eerste deel van het proces wordt mousserende wijn gemaakt volgens dezelfde werkwijze als stille wijn. Net zoals voor witte wijnen plukt ook hier de wijnmaker de druiven, perst hij ze en voegt gist toe voor het fermentatieproces. De suiker uit het druivensap zet zich om in onder andere alcohol en koolzuurgas. De zo ontstane wijn gaat in flessen, maar krijgt er nog een beetje wijn met gist en suiker bij. In de fles ontstaat op die manier een tweede gisting. Omdat de fles afgesloten is, meestal met een kroonkurk, kan het koolzuurgas niet meer weg. Wanneer je de fles dan kraakt, krijg je een mousse van fijne belletjes.

Vuurwerk in je fles
Naast de bekende Champagne, Prosecco en Cava bestaan er heel wat andere, vaak onbekendere, vormen van mousserende wijn. Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt. De regio bepaalt hierbij de naamgeving. Zo mag mousserende wijn uit de Champagnestreek krijgt de benaming Champagne dragen. Maar je vindt zeker ook in andere gebieden Franse mousserende wijn (linken) terug, zoals bijvoorbeeld Crémant. Daarnaast leent België zich ook erg goed voor mousserende wijn. In ons aanbod vind je verder nog Duitse en Nederlandse mousserende wijnen. Eens een stapje buiten de bekende wereld zetten? Probeer dan zeker een mousserende wijn uit het Verenigd Koninkrijk.

Copyright Vinetiq 2021 ©