Sparkling - Sparkling - Pinot Noir - Apero
Graag een lichte en toegankelijke wijn, die tegelijk zorgt voor een ware smaakexplosie van knapperig rood fruit? Dan is Pinot Noir echt een aanrader. Aroma’s van rood fruit vullen niet alleen je glas, maar prikkelen ook de tong, met voldoende zuurtjes. Een heerlijk glas van deze fruitige wijn glijdt naar binnen met haar lichte body en laag tanninegehalte.
- Domein Holset 'Raarberg' Extra Brut 2021 Nederland|LimburgDe Raarberg Cuvée is grotendeels vergist op inox, voor een fruitige boventoon in de neus zoals citrus, rood fruit met een hint van brioche. Vol en zacht van smaak met frisse zuren en een zeer subtiele houttoets in de finish. 60% Chardonnay wordt aangevuld met pinot noir wat voor extra body zorgt. Dit is een knappe extra brut met gastronomische allures. Meer informatie >Prijs € 27,50 Member prijs Bespaar € 2,00 € 25,50Niet meer in voorraad
- Domein Holset 'Classic' Brut 2020 Nederland|LimburgDit is een ‘all-time favourite’ bij domein Holset. Aroma’s van rijp geel fruit, rood bosfruit en cederhout nemen de overhand met een hint van brioche. De Classic wordt gemaakt volgens de traditionele methode met een zeer verfijnde mousse. In de mond is hij levendig en mooi uitgebalanceerd met verfrissende zuren en een stevige en volle droge afdronk. Knallen maar! Meer informatie >Prijs € 35,00 Member prijs Bespaar € 3,00 € 32,00
Mousserende wijn kopen?
Goed nieuws. De beste mousserende wijn vind je voornamelijk in cool climate gebieden. Heel toevallig is Vinetiq de specialist in cool climate wijnen. Een alom gekende combinatie om een heerlijk glas wijn met bubbels te bekomen is het duo van Chardonnay en Pinot Gris. We bewandelen daarnaast graag ook nieuwe paden, dus je vindt bij Vinetiq ook heel wat mousserende wijnen van andere druivensoorten zoals Gamay, Pinot Blanc of Riesling. Maar wat zorgt er nu precies voor dat die parelende bubbels in jouw sprankelend glas belanden? Tijdens het eerste deel van het proces wordt mousserende wijn gemaakt volgens dezelfde werkwijze als stille wijn. Net zoals voor witte wijnen plukt ook hier de wijnmaker de druiven, perst hij ze en voegt gist toe voor het fermentatieproces. De suiker uit het druivensap zet zich om in onder andere alcohol en koolzuurgas. De zo ontstane wijn gaat in flessen, maar krijgt er nog een beetje wijn met gist en suiker bij. In de fles ontstaat op die manier een tweede gisting. Omdat de fles afgesloten is, meestal met een kroonkurk, kan het koolzuurgas niet meer weg. Wanneer je de fles dan kraakt, krijg je een mousse van fijne belletjes.
Vuurwerk in je fles
Naast de bekende Champagne, Prosecco en Cava bestaan er heel wat andere, vaak onbekendere, vormen van mousserende wijn. Mousserende wijnen worden overal ter wereld gemaakt. De regio bepaalt hierbij de naamgeving. Zo mag mousserende wijn uit de Champagnestreek krijgt de benaming Champagne dragen. Maar je vindt zeker ook in andere gebieden Franse mousserende wijn (linken) terug, zoals bijvoorbeeld Crémant. Daarnaast leent België zich ook erg goed voor mousserende wijn. In ons aanbod vind je verder nog Duitse en Nederlandse mousserende wijnen. Eens een stapje buiten de bekende wereld zetten? Probeer dan zeker een mousserende wijn uit het Verenigd Koninkrijk.