Verfijn je keuze
Gegrilde vis
De vuistregel dat bij vis alleen maar witte wijn hoort, gooien we overboord bij gegrilde vissen. Gegrilde vissen kunnen fantastisch gecombineerd worden met soepele rode wijnen zonder te veel tannine, zoals een Gamay. Toch liever een witte wijn? Kies dan voor een volle witte of een rijke stijl rosé. Wil je het echt spannend maken, ga voor orange wine! De ietwat bittere afdronk kan een extra boost geven aan de grill smaak.
- Markus Altenburger Chardonnay vom Kalk 2022 Oostenrijk|BurgenlandIn het glas een licht gouden kleur met een fijne groene schittering. Citrus en steenfruit domineren de neus met een duidelijke mineraliteit van de kalkbodem waarop de stokken geplant staan. Door deze Chardonnay wat langer op zijn lies te laten krijgt de wijn een cremeux en breed karakter. Ook de citrustoetsen en ziltige mineraliteit komen terug. Dat geeft hem een mooie textuur en spanning in de afdronk. Meer informatie >Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95