Verfijn je keuze

Rich white - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Het Gamlitz perceel laat de Sauvignon Blanc druif magistraal tot zijn recht komen met een opvallend boeket van rijpe zwarte bessen en geel steenfruit. In de mond valt naast het mooie rijpe fruit ook de kruidigheid op met dille en venkel. Een rijke Sauvigon Blanc met veel allure die uitpakt met een lengte die we niet veel zien bij deze druif! Deze wijnmaker weet waar hij mee bezig is. Meer informatie >
    Prijs € 23,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 20,95
  2. Dit is een Riesling met power én finesse. In de neus vinden we citrus en exotische toetsen gecombineerd met florale accenten. In de mond zeer dens met rijp exotisch fruit zoals papaya en meloen. Dat wordt gecounterd door sappige zuren. De afdronk is lang en gewichtig maar blijft delicaat. Hou je van rijpere Riesling? Maar mag het niet te plomp zijn? Dan is dit juweeltje iets voor jou. Meer informatie >
    Prijs € 50,00 Member prijs Bespaar € 10,00 € 40,00
    Niet meer in voorraad
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©