Verfijn je keuze

Powerful red - Pinot Noir - Wild

Graag een lichte en toegankelijke wijn, die tegelijk zorgt voor een ware smaakexplosie van knapperig rood fruit? Dan is Pinot Noir echt een aanrader. Aroma’s van rood fruit vullen niet alleen je glas, maar prikkelen ook de tong, met voldoende zuurtjes. Een heerlijk glas van deze fruitige wijn glijdt naar binnen met haar lichte body en laag tanninegehalte.
Wild kan je in twee groepen verdelen: klein en groot wild. Onder klein wild vallen bijvoorbeeld fazant en wilde eend. Deze wildgerechten kunnen perfect gecombineerd worden met elegante witte of lichte rode wijnen. Onder het grote wild vallen hert, ree en zwijn. Deze gerechten doen het fantastisch samen met stevig en smaakvol rood. Er is een leidraad om het makkelijker te maken: rode wijn past goed bij rood wild zoals hert en eend. Witte wijn past beter bij wit wild zoals konijn en fazant.

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. In de uiterste hoek van de Ahr, Heimerheim ligt de Landskrone wijngaard. Een toplaag van lavagesteente en een sublaag van leisteen produceert hier krachtige en prikkelende wijnen. Sommige van de oude wijnstokken zijn zelfs niet geënt. Geuren van cassis, zure kers en pruim worden gehuwd met viooltjes, cederhout en kaneel. De ideale pairing bij wildgerechten met fruitige sauzen. Meer informatie >
    Prijs € 46,00 Member prijs Bespaar € 4,00 € 42,00
  2. Edouard Delaunay Savigny Les Beaune 2018 Frankrijk|Bourgogne|Côtes de Beaune
    Een uiterst expressieve neus met knapperig rood fruit aangevuld met kaneel, bosgrond en verse kruiden. Het pallet is rijk en gestructureerd met zeer afgeronde tannines en een volslanke body die mooi geëleveerd werd door de houtopvoeding. De frisse en elegante finale geeft het geheel een bijna menthol achtige lift. Complex en rijk met een hoge drinkbaarheid, zelfs op jongere leeftijd. Meer informatie >
    Prijs € 48,00 Member prijs Bespaar € 10,00 € 38,00
  3. Deze Mercurey 1er Cru uit de Côte Chalonnaise kan wedijveren met het betere werk uit de Bourgogne. In de neus dartel maar fijn en precies rood fruit. Het mondgevoel combineert fruitigheid met stevige maar zachte tannines en een aciditeit die voor net genoeg spanning zorgt. De finale is lang en belooft een mooie toekomst voor zij die kunnen wachten. Genieten kan nu ook maar geduld is een mooie deugd! Meer informatie >
    Prijs € 58,00 Member prijs Bespaar € 9,00 € 49,00
  4. Prachtig diep robijnrood met een aangename en veelbelovende viscositeit. De neus is intens en expressief, met florale aroma's gevolgd door verleidelijke tonen van vanille en kersen. Het palet opent vol en fris, met een aangename spanning en gestructureerde tannines. Warme smaken van witte chocolade, nougat en bijenwas vermengen zich harmonieus en monden uit in een elegante, kruidige afdronk. Meer informatie >
    Prijs € 96,00 Member prijs Bespaar € 9,00 € 87,00
  5. Charmes-Chambertin is met een 30tal ha één van de grotere Grands Crus. Frédéric heeft een goed gelegen perceel aan het begin van de helling die zachtjes klimt naar Le Chambertin. Met al wat jaren achter de kiezen komt deze Grand Cru stilaan in zijn gloriejaren. Complexe aroma's van gedroogde kruiden, aardse toetsen met boschampignons en nog wat primair rood fruit doen het beste vermoeden. Spot on. Meer informatie >
    Prijs € 230,00 Member prijs Bespaar € 31,00 € 199,00
per pagina

Cool climate wijn bij uitstek
Net als voor Chardonnay liggen de roots van dit blauwe druivenras in de Franse Bourgogne. Inmiddels is de Pinot Noir druif al lang niet meer zo wereldvreemd en is het wereldwijd een van de meest aangeplante druivensoorten. Toch kent de productie van Pinot Noir wijnen vooral succes in koele klimaten zoals Oregon in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland is Pinot Noir zelfs de belangrijkste rode druif. Het resultaat moet wel echt lonen, want de dunne schil en dichte trossen van deze blauwe druif maakt het de wijnboer niet altijd even gemakkelijk. Maar met het nodige vakmanschap leveren ze wel heerlijk, fruitige wijnen op. Het resultaat is een ware smaakbom aan zomers rood fruit. Denk maar aan aardbeitjes, rode kers of framboos. Krijgt de wijn een houtrijping, dan komen daarbij nog eens aroma’s van vanille en kruidnagel. Al die smaken worden in balans gebracht met zachte tannines en de nodige fraîcheur.

Blanc de noir
Wist je trouwens dat van Pinot Noir druiven niet enkel rode wijnen gemaakt worden? Hoewel deze blauwe druiven voor rode wijnen nooit gemengd worden met andere druivensoorten, vormt de combinatie van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier wel de basis voor mousserende wijnen en Champagnes. Daarnaast komt Pinot Noir, net als Cabernet Sauvignon ook regelmatig voor als blanc de noir, witte wijnen in een rood jasje dus. Hiervoor verwijdert de wijnbouwer de rode druivenschil net na het persen. Daarna rijpt de wijn verder zonder schil. Ook voor vele roséwijnen liggen Pinot Noir druiven aan de basis, dan rijpt de wijn nog eerst enkele uren met schil.

Wijn en spijs: food pairing
Krijg je gasten aan tafel? Dan maak je als gastheer- of vrouw de beleving compleet met de juiste wijn. Pinot Noir wijnen zijn erg licht en toegankelijk en gaan daarom vooral goed samen met salades, lichte vlees- en visgerechten en vele kazen. Pinot Noir doet het ook altijd erg goed in combinatie met diverse champignon bereidingen, van klassiek tot truffel. Pinot Noir aan tafel met eindejaar? Daarover geven we hier een smakelijke suggestie.

Copyright Vinetiq 2021 ©