Verfijn je keuze
Rich white - Petit Manseng - Witte vis
Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!
- best sellerClos Regain 'La Côte des Brumes' 2022 Frankrijk|Sud-Ouest|JurançonMidden in de voetheuvels van de Pyreneeën voelt de Petit Manseng druif zich in zijn nopjes. Een intense neus van rijp exotisch fruit met kruidige toetsen kenmerken deze grote wijn. De boterachtige vettigheid in de mond wordt afgewisseld met een mooie spanning door de aanwezige zuren en een briljante mineraliteit. Geen geduld om hem te laten verder rijpen? Karafeer hem dan even en geniet van zijn complexiteit! Meer informatie >Prijs € 19,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 17,95Binnenkort opnieuw beschikbaar