Verfijn je keuze

Sweet & Dessert - Onze wijnen - Riesling - Spicy

Riesling wijn kopen? Tussen het uitgebreide cool climate wijnassortiment van Vinetiq vind je zeker en vast de beste Riesling wijnen terug. De smaak van Riesling varieert van droog tot zoet, deze wijn is verder altijd lekker verfrissend met gemiddelde tot lichte body. Kenmerkend voor Riesling zijn de uitgesproken aroma’s in je neus en glas. Al smaakt Riesling wel steeds anders, onder invloed van klimaat en bodem
Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Deze Riesling betovert onmiddellijk met een delicate neus van rijpe perzik, limoen en een vleugje honing. In de mond een slanke aanzet gevolgd door het restsuiker wat voor een vullende balans zorgt. De hoge zuurtegraad geeft de wijn spanning en energie. Tonen van groene appel en bloesem zorgen voor een frisse en lange finish. De bodem van grijze lijsteen komt duidelijk terug in de mineraliteit Meer informatie >
    Prijs € 17,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 15,95
    Niet meer in voorraad
per pagina

Goud voor koud
Het druivenras Riesling is zeer flexibel, bestendig tegen koude en past zich als geenander aan aan zijn terroir. Plant je de druivenstokken bijvoorbeeld op een grijze leisteenbodem, dan proef je exotische toetsen, samen met citrusvruchten. Rode leisteen geeft de wijn dan weer extra kruidigheid en toetsen van rode vruchten. Toch zijn er een aantal kenmerken die altijd terugkomen, zoals de hoge zuurgraad in zowel droge rieslings als zoete wijnen. De druif groeit het liefst op lichte terroirs met steen-, kalk- of kleiachtige bodems. Dan sijpelen de mineralen het best door tot in het glas. Je zal zelden op hout gerijpte Rieslings proeven. Meestal wordt hij vergist op roestvrij staal, waardoor het fris en fruitig karakter altijd aanwezig is. De druiventrossen herken je aan korte steeltjes met kleine druiven met een dikkere schil. De goud groene druiven gedijen het best in koude klimaten, ideaal voor het wijnassortiment van Vinetiq dus. Riesling laat zich het liefst zien als monocépagewijn, wat betekent dat de wijn slechts een druivenras bevat.

Duitse druif
Naast Chardonnay en Sauvignon Blanc is Riesling een van de meeste bekende witte wijndruiven. Velen kennen Riesling vooral als witte wijn uit Duitse gebieden zoals de Moezel. De oorsprong van deze druif ligt dan ook in Duitsland. Zijn ontstaan gaat terug naar de 15e eeuw in de Rijnvallei. Ook Riesling uit de Elzas is intussen erg bekend. Dit is overigens de enige Franse regio die deze wijn produceert. Toch vind je ook op heel wat andere, meer onverwachte plaatsen zoals de Verenigde Staten, Canada, Spanje en Oostenrijk, wijnboeren die de samenwerking met deze druif aangaan.

Wijn en spijs: food pairing
Eten bij Riesling serveren is niet zo heel moeilijk. Goede Rieslings, zoals uit dit assortiment, gaan immers samen met vele gerechten. De fraicheur en aanwezige mineralen in deze witte wijn brengen verschillende smaken mooi in balans. Gerechten met pit, zoals bijvoorbeeld vele Aziatische gerechten, smaken daarom vaak eens zo goed bij Rieslings uit allerlei regio’s. Anderzijds scoort een koud geserveerd glas van deze goudgele parel ook in combinatie met diverse hapjes en tapas.

Copyright Vinetiq 2021 ©