Verfijn je keuze

White - Aromatic white - Onze wijnen - Gewürztraminer - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Norman Hardie Winery Gewürztraminer 2021 Canada|Ontario|Niagara Peninsula

    Een prachtige Gewürztraminer, mooi kurkdroog met veel rozenblaadjes en lychee in de neus. Een heerlijke kruidigheid en mineraliteit op het pallet en een lange, zuivere afdronk. Zeer vergelijkbaar met de droge, knisperende Gewürztraminers van de hooggelegen wijngaarden van Alto Adige, Italië. Deze wijn is een geweldig aperitief op zichzelf en schittert bij Thaise en andere Zuidoost-Aziatische gerechten.

    Meer informatie >
    Prijs € 21,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 19,95
  2. We zitten hier duidelijk niet in de Elzas. Deze Gewürztraminer heeft opvallend veel sap, een elegante fraicheur en vervalt niet in de ietwat plompe en super aromatische stijl. Fris boomgaardfruit, nectarine, witte bloesems en lychees. Opvallend licht en sappig ondanks het hoge alcoholpercentage. Geweldig al pairing bij Thaise gerechten met veel gember, kokos en koreander. Meer informatie >
    Prijs € 23,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 21,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©