Verfijn je keuze

White - Crisp white - Hárslevelú - Spicy

Pittige gerechten vragen om wijnen die een licht zoetje hebben. Niet te veel, maar enkel een heel klein randje. Bij het combineren van wijn met spicy food zijn er twee dingen die je moet vermijden: hoge zuren in de wijn en een alcoholpercentage hoger dan 13,5%. Lichtzoete wijnen verfrissen net het mondgevoel. Riesling is een voorbeeld van een druivenras die zoetheid gradaties kent. Maar in cool climate gebieden groeien nog veel meer druiven die goed zijn in combinatie met spicy gerechten.

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. best seller
    Gizella 'Estate Blend' 2023 Hongarije|Tokaj|Hegyalja
    Hárslevelü en Furmint vormen het gedroomde Tokaj koppel. Waar Furmint structuur en focus aan de wijn geeft, zorgt Hárslevelü voor florale toetsen en iets lieflijks. Een perfect huwelijk dus. Aroma's van groene appel, kweepeer, citrus en hazelnoot. Een zuivere evenwichtige wijn, met strakke zuren, gul fruit en minerale toetsen. Het tikkeltje restsuiker rond het geheel af en past perfect bij een pittig gerecht. Meer informatie >
    Prijs € 14,95 Member prijs Bespaar € 2,00 € 12,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©