Verfijn je keuze

White - Rich white - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

Producten 21-24 van 24

Van hoog naar laag sorteren
  1. Het Gamlitz perceel laat de Sauvignon Blanc druif magistraal tot zijn recht komen met een opvallend boeket van rijpe zwarte bessen en geel steenfruit. In de mond valt naast het mooie rijpe fruit ook de kruidigheid op met dille en venkel. Een rijke Sauvigon Blanc met veel allure die uitpakt met een lengte die we niet veel zien bij deze druif! Deze wijnmaker weet waar hij mee bezig is. Meer informatie >
    Prijs € 52,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 47,00
  2. new
    Deze Chardonnay biedt een onmiskenbaar aroma-bouquet. Je proeft een complexe mix van gele peer, ananas, walnoot, limoen en een subtiele houttoets. De wijn heeft een romige textuur met een lichte volheid, prachtig in balans met een verfijnde zuurstructuur. Een delicate gisttoets, ontstaan door wekelijkse batonnage, maakt deze Chardonnay helemaal af. Een waar genot voor de zintuigen! Meer informatie >
    Prijs € 52,00 Member prijs Bespaar € 2,00 € 50,00
  3. Zelden worden we nog helemaal omver geblazen. En wij zijn niet alleen. Sommeliers en wijnexperten zijn het erover eens, dit is hemels! Super reductieve neus met citrus, gebakken appel, toast en lucifers. Het mondgevoel is superstrak maar blijft veleiden. De zinderende zuren dragen de wijn naar zijn eindeloze finale. Sluit je ogen en denk aan Coche-Dury! Meer informatie >
    Prijs € 62,00 Member prijs Bespaar € 5,00 € 57,00
  4. Quel paradis! Pompelmoes, meidoorn, verse kruiden en witte peper primeren in de neus. Een complexe mix van aroma’s. Smaken van acaciabloemen, honing en citrusvruchten in de mond. De 12 maanden houtrijping geven de wijn een mooie rondheid en kracht. Perfect in evenwicht met de zuren. De lange afdronk zorgt voor de knappe finale. En dan nu, risotto met coquilles aub! Meer informatie >
    Prijs € 78,00 Member prijs Bespaar € 1,00 € 77,00
Pagina
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©