Verfijn je keuze

White - Zweigelt - Witte vis

Witvissen zijn vaak magere vissen. Denk hierbij aan kabeljauw, tong of dorade. Qua smaak zijn ze licht en fris, daarom vragen ze om wijnen met meer frisse zuren zoals een Sauvignon Blanc uit Touraine of een Chardonnay zonder te veel hout. Het is belangrijk om te kijken naar hoe je een witvis bereidt. Een vis die wordt gebakken in veel boter vraagt natuurlijk om meer rondeur dan een vis die “en papillotte” klaar wordt gemaakt. In beide gevallen zijn er cool climate wijnen die matchen!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
  1. Een slimme assamblage waarbij het geheel groter is dan de som van de delen. De minerale Chardonnay geeft kracht en mineraliteit. Pinot Gris een sappige levendigheid en de Pinot Blanc een extra dosis fruit. Zweigelt rond dit geheel af met een kruidige toets en het hout vlecht alles samen. Zuren die doen watertanden laten ons vermoeden dat deze ook bij een wat rijkere keuken een mooie match zal zijn. Meer informatie >
    Prijs € 25,95 Member prijs Bespaar € 3,00 € 22,95
per pagina
Copyright Vinetiq 2021 ©