Deze Mondeuse van de Vigneron de l'année in de Guide Hachette 2021 is gevinifeerd op eiken vaten. Die zorgen voor een zacht mondgevoel en de nodige diepgang. In de neus vinden we zwarte peper, potloodkrullen en rijpe pruimen. Dat zet zich door in de mond met een mooie balans en complexiteit. De zuren geven de wijn de nodige spanning. Alpen precisie op z'n best! Meer informatie >
Een sauvignon uit Bourgogne? Jawel! Saint-Bris is de enige appellatie binnen Bourgogne waar sauvignon blanc wordt aangeplant. Als buurgemeente van Chablis genieten de druivenstokken mee van de kalkbodems boordevol mineralen. Aroma’s van citrus, peer en vuursteen nemen het voortouw. Mooie strakke zuren in de mond met een opvallend zachte afdronk. Een klassieke sauvignon, maar met een hoekje af. Verrassend! Meer informatie >
Deze Crémant wordt gemaakt van 80% Chenin Blanc en 20% Chardonnay. Aroma's van bloemen, gedroogd fruit en custard springen uit het glas. In de mond worden deze beloofde sensaties alleen maar bevestigd, met een fris zuurtje erbovenop om het geheel gebalanceerd te houden. Uitnodigend, prima als aperitief maar zeker ook te serveren bij een feestmaal. Een leuke vondst, met een uiterst aantrekkelijke prijs. Meer informatie >
Dit is een serieuze Muscadet Sèvre et Maine. Hij heeft immers 36 maanden sur lies gelegen en ontwikkelde zo wat complexere aroma's én is vooral textureel erg interessant. Het mondgevoel is erg crèmeux en de dode gisten zorgen voor lagerachtige toetsen. We vinden ook peer en groene appel. Het dense fruit en de opvoeding zorgen voor een lange finale! Meer informatie >
Een dieprode kleur die meteen verraadt dat we hier te maken hebben met een serieuze Beaujolais uit een warmer jaar. En dat van één van de beste Crus uit Bojo. In de neus een combi van rood en zwart fruit met kersen, cassis en braambes. Soepele rijpe tannines brengen structuur in de mond en samen met de fruitdensiteit zorgen ze voor een lange krachtige afdronk. Meer informatie >
Een dieprode kleur die meteen verraadt dat we hier te maken hebben met een serieuze Beaujolais uit een warmer jaar. En dat van één van de beste Crus uit Bojo. In de neus een combi van rood en zwart fruit met kersen, cassis en braambes. Soepele rijpe tannines brengen structuur in de mond en samen met de fruitdensiteit zorgen ze voor een lange krachtige afdronk. Meer informatie >
Deze Mondeuse van de Vigneron de l'année in de Guide Hachette 2021 is gevinifeerd op eiken vaten. Die zorgen voor een zacht mondgevoel en de nodige diepgang. In de neus vinden we zwarte peper, potloodkrullen en rijpe pruimen. Dat zet zich door in de mond met een mooie balans en complexiteit. De zuren geven de wijn de nodige spanning. Alpen precisie op z'n best! Meer informatie >
Een "Bourgondische" Chardonnay uit het zuiden. Daar houden wij wel van. De hogere gebieden aan de voet van de Pyreneën zijn perfect om gebalanceerde, levendige wijnen te maken. in de neus vinden we steenfruit, limoen, bloesems en hazelnoot. In de mond dens fruit, sappige zuurtjes en een fabuleuze lengte. Kortom, een topwijn uit een minder voor de hand liggende streek maar wat zijn we blij met deze ontdekking! Meer informatie >
Wat zijn we blij dat we dit domein gevonden hebben! Chardonnay en Pinot Noir op Bourgondisch niveau. En dat aan de voet van de Pyreneën. Klein rood fruit, kruidigheid, wat rozenbloesems en gember in de neus. In de mond een zijdezachte textuur met grip. Finesse, elegantie, fraîcheur en densiteit. Deze instapcuvée van het domein heeft het allemaal. Meer informatie >
Dit is een Gamay zoals wij hem graag hebben, althans op zwoele zomeravonden waar een 'vin de soif' op zijn plaats is! Het fruitbommetje zit vol energie en combineert sappig rijp rood fruit met wat kruidigheid en lichte, ronde tannines. Deze instapcuvée van Château Pierre-Bise is gemaakt om te plezieren. En daar draait het toch allemaal om, niet? Meer informatie >
Dit is de signatuurwijn van Domaine de Bel Air: "L'assemblage de terroirs". Hier zorgen de verschillende bodems voor een zeer fijne en minerale stijl. De heerlijk intense exotische aroma's van onder andere mango en ananas geven onmiddellijk zin om de wijn te proeven. In de mond een frisse aanzet, knappe zuren, medium body en een geweldige finale! Meer informatie >
Côt of Malbec in de Loire? Jawel! En dat van wijnranken van 60 jaar oud. Dat moet wel intense wijn voortbrengen. Inderdaad. Geuren van rijp zwart fruit, violetjes en pruimen springen uit het glas. In de mond in het begin wat rustiek maar eens hij wat lucht heeft, (jawel, decanteren mag!), geeft hij zich prijs. Mooie, rijpe tannines, vlezigheid, diepte en een wat kruidige afdronk. Heerlijk en uniek glas! Meer informatie >
Een droge Muscat kom je niet veel tegen maar kan gastronomisch erg interessant zijn. Dit pittig exemplaar uit de Elzas zit boordevol smaak met peer, mandarijn, limoen en lentebloesems ondersteund door het typische "druivenprofiel" van de muscaat druif, alsof je eetdruiven in de mond hebt. Droog, gebalanceerd en een erg lange afdronk. Lekker glas! Meer informatie >
Deze vin nature uit Bugey is een heerlijk florale Savoie met sterke acacia, meidoorn en kweepeer aroma's. Lekker rond door de 25% Viognier die in de mond ook wat aan wit steenfruit doet denken. De mooie structuur, frisse afdronk en levendige mineraliteit verraden direct de plaats van afkomst. Hoewel Bugey niet direct aan de zee ligt drinkt deze wijn toch opvallend goed met allerhande schaaldieren. Meer informatie >
De vulkanische bodem hoog in klei, verleent deze blend een uitgesproken mineraliteit. Het boeket bestaat uit zwarte kersen, bramen en rode vruchten, en wordt ondersteund door erg levendige zuurtjes en pittige tannines van de Cabernet Sauvignon. Een soepele maar toch krachtige wijn, en bovendien een perfecte expressie van dit speciale terroir. Meer informatie >
De appellatie Coteaux du Layon in de Loire is bekend vanwege zijn prachtige zoete wijnen van Chenin Blanc. Die druif heeft een natuurlijk evenwicht tussen zoet en zuur dat door de botrytis nog meer in de verf wordt gezet. De cuvée "Les Beauvais" heeft een diep gouden kleur met een neus van gekonfijt en gestoofd fruit. Breed en evenwichtig in de mond door de fijne zuren. Biologische wijn die erkenning verdient. Meer informatie >
Meet the King of Sauvignon! Vergeet de fletse, mainstream Sauvignon. Coeur de Roche bewijst dat Sauvignon Blanc groots kan zijn. Geconfijte bergamot en hazelnootjes van het vat in de neus. In de mond een krachtige gulle expressie van de druif met opnieuw hazelnoot en ragfijne zuren. Als je hem nog even rust gunt, zal jouw geduld beloond worden. Meer informatie >
Midden in de voetheuvels van de Pyreneeën voelt de Petit Manseng druif zich in zijn nopjes. Een intense neus van rijp exotisch fruit met kruidige toetsen kenmerken deze grote wijn. De boterachtige vettigheid in de mond wordt afgewisseld met een mooie spanning door de aanwezige zuren en een briljante mineraliteit. Geen geduld om hem te laten verder rijpen? Karafeer hem dan even en geniet van zijn complexiteit! Meer informatie >
Als een kleine Sancerre ademt deze Menetou-Salon elegantie en finesse uit! De neus onthult intense, complexe aroma's van verse druiven, exotisch fruit en citrus. De minerale toets maakt het af. In de mond licht rond en zacht met speelse frisse zuren. Een sappig glas wijn, ideaal als aperitief of met geitenkaas. Of probeer eens met zalmtartaar. Heerlijk! Meer informatie >
Wat een heerlijk sappige Gamay uit de Savoie, "pur jus" noemen ze dit in Frankrijk. Wilde aardbeien, frambozen en kersen springen je om de oren. De fraicheur geeft een goede spanning aan de wijn en balanceert het rijpe fruit. Een ietwat aardse maar vooral minerale afdronk brengt de wijn dan weer naar een nieuw en hoger niveau. Vin Nature zoals wij hem graag drinken! Meer informatie >